BOĞAZİÇİ LGBT TOPLULUĞU'NA BÜYÜK TEPKİ

Boğaziçi'nden tartışma yaratan görüntüler gündeme oturdu

BOĞAZİÇİ LGBT TOPLULUĞU'NA BÜYÜK TEPKİ

Boğaziçi Direnişi’nden çok konuşulan görüntüler.

Boğaziçi Üniversitesi LGBT Topluluğu’nun gerçekleştirmiş olduğu sergide, Kabe fotoğrafının üstünde oynanmış olması sosyal medyada büyük tepki topladı. Fotoğrafın hem yerde hem de sergi alanında görüntülerinin ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu harekete geçti.

Görüntülerde Kabe'nin üzerine Şahmaran görselinin konulduğu ve çevresine LGBT topluluklarının bayraklarının yerleştirildiği görüldü.

'DİNİ DEĞERLERİ ALENEN AŞAĞILAMA' SUÇUNDAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesi olayı ile ilgili olarak 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan re'sen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

BAKAN SOYLU 4 KİŞİNİN GÖZALTINA ALINDIĞINI DUYURDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşananlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Soylu, yaptığı açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!" ifadelerini kullandı.

ALİ ERBAŞ'TAN KINAMA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Boğaziçi Üniversitesi önünde Müslümanların mukaddes mekanı, kıblemiz Kabe'ye ve İslami değerlerimize yönelik yapılan hadsiz saldırıyı kınıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağız ve bu saygısızlığı yapanlar hakkında yasal yollara başvuracağız." dedi.

REKTÖRLÜK DE SORUŞTURMA BAŞLATTI

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından açık alana yerleştirilen Kabe görseliyle ilgili idari soruşturma başlatıldı. Üniversiteden yapılan açıklamada; “Güney Kampüsü'nde açık alana Kabe görüntüsü içeren görsel yerleştirildiğinin tespit edildiği belirtildi.” denildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2021, 12:32

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0