BERAT ALBAYRAK HAKKINDA YARGILAMA TALEBİ!

Eski bakana yargılama talebi

BERAT ALBAYRAK HAKKINDA YARGILAMA TALEBİ!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Merkez Bankası döviz rezervinin tarihinde ilk kez eksiye düşürülmesi nedeniyle eski Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal ile görevinden istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yargılanması gerektiğini ifade etti.

CHP’li Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, “Liberal bir kambiyo rejiminin uygulandığı ülkemizde Merkez Bankası döviz rezervlerini neden satmaya zorlanmıştır? Söz konusu döviz satış işlemleri döviz satış ihaleleri yöntemiyle mi yapılmıştır?” diye sordu.

Bekaroğlu, Merkez Bankasının geçen yıl içinde yaklaşık 128 Milyar dolarlık rezervinin satış yoluyla eritilmesine ilişkin iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Bütçe açığının son 10 yılda görülmedik bir seviyeye ulaştığını belirten Bekaroğlu, ‘Görevden affını talep eden’ Hazine ve Maliye Eski Bakanı Albayrak’ın buradaki rolünün de araştırılmasını istedi.

Bekaroğlu, Fuat Oktay’a yönelttiği önergede, “Türkiye ekonomisi Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Merkez Bankası rezervleri devasa bir negatif/açık pozisyona getirildi. Hazine döviz ve altın borçlandırılarak en pahalı TL borçlanmasından bile yüksek bir maliyetle borç yükü altına sokuldu. Bütçe açığı son 10 yılda görülmedik bir seviyeye ulaştı” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0