Başkan Soyer’den gelişim için ‘demokratik katılım’ mesajı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 11 yıldır faaliyet gösteren İzmir Kent Konseyi’nin yeni merkezinin açılışında konuştu. Kentin gelişimi için katılımcı demokrasinin önemine vurgu yapan Başkan Soyer, “Teksek yalnızız, birlikteysek tamız. Konseyleri ve yerel yönetimler bunu mümkün kılarlar. Sürdürülebilirlik farklı görüşten insanların bir arada olup ortak karar almasıyla olur” dedi.

Başkan Soyer’den gelişim için ‘demokratik katılım’ mesajı

İzmir Kent Konseyi’nin Çankaya’da bulunan yeni merkezinin açılış töreni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Törene, Başkan Soyer’in yanı sıra Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da katıldı. 

Açılışta konuşan Başkan Soyer, Kent Konseyi’nin farklı görüşleri bir araya getirerek kentin gelişimine sağladığı katkıya vurgu yaptı ve “Bu hizmet binası sayesinde İzmir Kent Konseyinin şehrimizde yerel demokrasinin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Teksek yalnızız, birlikteysek tamız. Konseyleri ve yerel yönetimler bunu mümkün kılarlar. Sürdürülebilirlik farklı görüşten insanların bir arada olup ortak karar almasıyla olur. Kent Konseyimiz kentimizin gelişimi için müşterek çözümler bulamamıza katkı sağlayacak. Demokrasinin ve ticaretin doğduğu bu topraklarda yaşıyoruz. Demokrasi bizim için sadece oy kullanma değil yaşamın her alanına sirayet eden bir yaşam biçimidir. Kent hakkı ve aidiyetini İzmir kültürünün ayrılmaz bir parçası olarak kabul ediyor ve kent konseyi bunun için en önemli paydaşlarımızdan biri. Hayatın nabzı yerelden akar. Çünkü nüfusun büyük bir kısmı metropollerde yaşıyor. Yerelde doğan çığır açıcı deneyimler ne kadar yayılırsa ilham vermeleri o kadar kolaylaşır. Kutuplaştırıcı ve popülist siyasete kurban edilen demokrasiyi yeniden demokratik hale getirmek için çalışacağız. Bu nedenle İzmir Kent Konseyi’ne çok büyük bir önem atfediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nin destekçisi olmaya devam edecek. Böylece bu değerli yapıyı desteklemekle kalmıyoruz. Kentimizin gelişimine de katkı sağlamış oluyoruz. Sizler bu binalara sığmadıkça bizler sizlere daha da fazlasını sunacağız” dedi

“BİLİYORUZ Kİ PEK ÇOK YENİ PROJE FİLİZLENECEK”

Kent Konseyi Başkanı Senihe Nazik Işık, tüm İzmirlileri yeni merkezde buluşmaya ve yeni projeler üretmeye davet ettiği konuşmasında şunları söyledi; “Çok heyecanlıyım. Çünkü bir yılı aşkın bir zamandır biz bugünü bekledik. Bu mekanda sizlerle birlikte çok güzel işleri İzmir’e hediye etmenin heyecanın yaşıyoruz. Bu çalışmaya ve buranın hazırlanmasına emeği geçen çok kişi var. En Başta Tunç Başkana teşekkür etmek isterim Kendisinin hem vizyonu hem de bizimle kurduğu ilişkiler çerçevesine kent konseyini yeniden ayağa kaldırmak için bize her aşamada elini uzattı. Bugün İzmir, İzmir’in STK’ları yeni bir mekân kazanmış oldu. Katılın birlikte yönetelim, gelin birlikte yürüyelim şiarıyla 11 yıldır birlikte yürüyen kent konseyimizin bu mekanı dolduracak pek çok deneyimi var. Bu şehrin birçok çalışmayı akıl edip bize sunacak ve bize yol gösterecek çok insanımız var. Burada buluşacağımıza inanıyorum. STK’larımız bu mekanda çok çeşitli çalışmaları için de imkan bulabilecekler. Bugüne kadar özellikle pandemi döneminde büyükşehirin bize sağladığı imkânlarla STK’lara birçok imkan sağladık. Şimdi de bu mekanda biliyoruz ki pek çok yeni proje filizlenecek. Biz yaptığımız tüm çalışmaları birlikte, omuz omuza çalıştığımız arkadaşlarımız ve binlerce gönüllümüz sayesinde başardık. Burada uzun yıllar İzmir için katılımcılığı artırmak için hepimizin sesini ve nefesini buluşturmak için merkezimize hoş geldiniz diyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Soyer, Başkan Batur ve Kent Konseyi Başkanı Işık yeni merkezin kurdelesini keserek merkezi, resmi olarak hizmete soktu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0