Başkan Soyer: Evlatlarınız İzmir’e emanet

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, üniversite öğrencilerinin barınma sorununun çözümü için harekete geçerek, Büyükşehir Belediyesince Bornova ve Buca'da iki yurt kiraladıklarını ve belediyeye ait misafirhaneleri de öğrencilerin kullanımı için hazırladıklarını duyurmuştu. Soyer, “Bu ülkenin geleceğini sokakta sahipsiz bırakmayacağız demiştik. Sözümüzü tutuyoruz. Öğrencilerimizi kendi imkanlarımızla açtığımız yurtlarımıza yerleştirmeye başladık.” açıklamasında bulundu.

Başkan Soyer: Evlatlarınız İzmir’e emanet

Üniversite öğrencilerinin yetersiz yurt ve fahiş ev kiraları nedeniyle barınma sorunu yaşadığı şu günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi de elini taşın altına koyarak sorunun çözümü için harekete geçmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak için Buca ve Bornova’da iki yurt kiraladıklarını, ayrıca Balçova ve Karşıyaka'daki tesisleri de yine öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak için düzenleyecekelrini açıklamıştı. 

Barınma sorunu çeken öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan “İzmir Gençlere Kucak Açıyor” projesinin ilk aşamasında misafirhanelerin kapıları öğrencilere açıldı.

Başkan Soyer, sosyal medya hesabından öğrencilerin misafirhanelere yerleştirilmeye başlandığını duyurdu.

EVLATLARINIZ İZMİR’E EMANET

Başkan Tunç Soyer yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bu ülkenin geleceğini sokakta sahipsiz bırakmayacağız demiştik. Sözümüzü tutuyoruz. Öğrencilerimizi kendi imkanlarımızla açtığımız yurtlarımıza yerleştirmeye başladık. Anne babaların gönlü ferah olsun. Evlatlarınız İzmir’e emanet.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0