Başkan Koştu ‘10 Haziran’ demişti: Millet Bahçesi'nin ihale tarihi değişti

Bergama'da 51 bin 569 metrekarelik alana yapılacak olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bergama Belediyesi’ni karşı karşıya Millet Bahçesi Projesi’ne ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Projeye ilişkin çıkılan ilk ihalenin iptal edilmesinin ardından Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, proje için 10 Haziran’da ikinci kez ihaleye çıkılacağını duyurmuştu. Ancak Başkan Koştu’nun duyurduğu tarih değişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, ihalenin 21 Haziran’da olduğunu duyurdu.

Başkan Koştu ‘10 Haziran’ demişti: Millet Bahçesi'nin ihale tarihi değişti

Bergama'da 14 Eylül Stadyumu'nu içerisine alan ve 51 bin 569 metrekarelik alana yapılacak olan Millet Bahçesi Projesi’ne ilişkin flaş bir gelişme yaşandı.

Kentte uzun soluklu tartışmalara neden olan, TMMOB'a bağlı odalar ve Büyükşehir Belediyesi’yle Bergama Belediyesi’ni karşı karşıya getirmişti.

Alanın Millet Bahçesine dönüştürülmesi için hazırlanan planların askıya çıkarılmasının ardından tartışmalı planlara bölgede faaliyet gösteren 86 esnaf, İzmir Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları ve yurttaşlar da itiraz etmiş ve konu yargıya taşınmıştı. Yargı hamlesinin ardından ise hukuka ve mevzuata aykırı bulunduğu gerekçesiyle 2. ve 5. İdare Mahkemeleri 14 Eylül Stadı’nın yıkım ihalesi için yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

İHALE İPTAL OLMUŞTU

Projeye ilişkin yargı kararının ardından Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, belediyenin Nisan ayı Meclis Toplantısı’nda mahkeme sürecinden dolayı yer teslimi zamanında yapılamadığı için projenin TOKİ tarafından yapılan ihalesinin iptal olduğunu açıklamıştı.

Başkan Koştu, ilerleyen dönemlerde yaptığı açıklamada, proje için 10 Haziran tarihinde yeniden ihaleye çıkacağını belirtmişti.

TARİH DEĞİŞTİ

Başkan Koştu’nun açıklamasından yaklaşık 2 ay sonra Bergama’nın Millet Bahçesi’ne ilişkin flaş bir gelişme yaşandı.

10 Haziran olarak belirlenen ihale tarihi değiştirildi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, ihalenin 21 Haziran’da olduğunu duyurdu.

“18 bin 685 metrekare inşaat alanına sahip sosyal donatılar inşaatları ile 63 bin 50 metrekare alanda millet bahçesi genel altyapı işleri ve rekreasyon alanları yapımı ikmal işi” olarak tanımlanan yapım işinde muhammen bedel belirtilmezken işin teslimi için ise 500 gün süre olduğu belirtildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0