Barolar Birliği’nde Sağkan dönemi

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) 36. Olağan Genel Kurulu'nda dün başkanlık seçimi yapıldı. Mevcut Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan'ın listelerinin yarıştığı seçimde, yeni TBB Başkanı Erinç Sağkan oldu.

Barolar Birliği’nde Sağkan dönemi

Resmi olmayan rakamlara göre, seçimde oyların 182'sini Sağkan alırken, Feyzioğlu'nun oy sayısı 156'da kaldı. Böylece TBB'de 8 yıldır süren Feyzioğlu dönemi kapanmış oldu.

Açıklama yaptı

Seçimlerin ardından konuşan Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı Erinç Sağkan, mesleğinin ve meslektaşlarının sorunlarının çözümü noktasında çalışacaklarını belirterek, "Ülkemizde son yıllarda insan hakları ihlallerinin arttığı, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmadığı ve tartışmaya açıldığı bir noktada Türkiye Barolar Birliği'ne yurttaşlarımızın çok ama çok ihtiyacı bulunmaktadır. Maalesef geçtiğimiz dönemde bu anlamda gerek mesleki sorunların iyileştirilmesinde gerekse hukukun üstünlüğünün tesisi için yeterli çabayı sarf etmediğine inandığımız bir anlayışın bugün itibariyle sonuna gelmiş bulunuyoruz" dedi.

'Güçlü meslek örgütü'

Sağkan, "Bugün itibariyle başlayan şey; Türkiye'de hiçbir avukatın, hiçbir baronun yalnız kalmayacağıdır. Bugün itibariyle başlayan şey; bu ülkede hiçbir yurttaşın savunmasız kalmayacağıdır. Bugün itibariyle artık TBB'nin kapıları ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, dışlamadan tüm avukatlara açık olacaktır. Bugün itibariyle TBB yurttaşın sesi, avukatın yanı başında yer alan en güçlü meslek örgütü olacaktır" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2021, 09:41

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0