BAKAN'DAN AÇIKLAMA: TAM KAPANMA UZAYACAK MI?

Tam kapanama uzuyor mu?

BAKAN'DAN AÇIKLAMA: TAM KAPANMA UZAYACAK MI?

Türkiye’de koronavirüsle mücadele kapsamında 17 Mayıs bayram sonuna kadar tam kapanma dönemine girilmişti. Tam kapanma süreci devam ederken, 18-19 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı, tam kapanmasının 1 hafta daha uzatılıp uzatılmayacağı vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konu oldu. 17 Mayıs’ta sona erecek olan tam kapanma 1 hafta daha uzatılacak mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Soylu açıklamasında, ”17 Mayıs’ta elde edeceğimiz rakamlar, o gün kabinenin ve Bilim Kurulu’nun alacağı kararlarla yolumuzu belirleyeceğiz.” dedi.

Soylu,”Tam kapanma 19 Mayıs’a kadar sürecek mi?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Bizim 19 Mayıs ile ilgili bir değerlendirmemiz yok, tabi bugün itibarıyla. Biz hükümet olarak şunu görmek istiyoruz; uykusuzluktan gözlerim acıyor arkadaşlarımız işlerini çok iyi yapabilsin diye. Yüzlerce binlerce taleple karşı karşıyayız. Biz mümkün olduğunca bu işi bitirelim, bir daha bu işlerle karşılaşmayalım düşüncesi içindeyiz. 17 Mayıs’ta elde edeceğimiz rakamlar, o gün kabinenin ve Bilim Kurulu’nun alacağı kararlarla yolumuzu belirleyeceğiz. Tekrar kayıplarımız olmasın diye hep beraber büyük bir fedakarlığı ortaya koyacağız. Sağlık Bakanımız da bir açıklama yaptı Sinovac ile 100 milyon anlaşma yapıldığını söyledi, bir taraftan Biontech var, bir taraftan Rusya’nın aşısı var. Türkiye aşı anlamda elinden gelen bütün gayreti ortaya koyuyor.”

Bakan Soylu, marketlerle ilgili alınan karara ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Esnaf diyor ki ‘ben kapandım, fedakarlık yapıyorum. Elektronik eşya, hırdavat, giysi, bahçe malzemesi satılamasın.’ Onu da anlamak lazım, toplumdaki bu fedakarlığı dağıtmak gerekiyor. Biz milletimizden gelen talepleri dinleyerek, adım atıyoruz. Bir taraftan vatandaşın istediğiyle onu buluşturmamız temel sorumluluğumuz diğer taraftan ‘sen kapanırsan iyi olacak’ dediğimiz insanlarımıza da ‘bak senin temel haklarını gözetiyoruz’ demek zorundayız. İkisini dengelemek zorundayız, bunun için marketçileri çağırdık, durumu anlattık, onlarda dediler ki ‘Haklısınız.’ Ancak bakkallar açık, ‘Perşembe akşamına kadar bu ihtiyaçlarınızı alabilirsiniz’ diyerek süre verdik. Birbirimizle dayanışarak, empati kurarak bunu gerçekleştirmemiz lazım. Milletimizin burada vicdanına sığınıyoruz hepimiz çok zor bir süreçten geçiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2021, 13:17

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0