"BABAMIN HAKKINI VERİN"

Ermenekli madencinin çocuğunun feryadı; " Babamın hakkını verin!"

"BABAMIN HAKKINI VERİN"

Ödenmeyen alacakları için mücadele eden Ermenekli madencinin çocuğu direnişin 56. gününde yetkililere, “Okula gidiyorum, babam benim cebime 5 kuruş koyamıyor, babamın hakkını verin” diye seslendi.

Ermenek ve Somalı madencilerin ödenmeyen tazminatları ve ücretlerinin ödenmesi, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınması talebiyle başlattıkları direniş sürüyor. Ermenekli madencilerden birinin çocuğu direnişin 56. gününde yetkililere, “Okula gidiyorum, babam benim cebime 5 kuruş koyamıyor, babamın hakkını verin” diye seslendi.

Direnişlerinin 56. gününü geride bırakan Ermenekli madenciler yaptıkları açıklamada, “Artık sabrımız kalmadı, bizim sorunumuzu çözün. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri olmadığını bağıra bağıra anlatmamıza rağmen şu an Seba Madencilik olduğu gibi çalışmaya devam ediyor. İşçi arkadaşlarımıza ‘Biz sizi çağırmadık, siz kendi rızanızla geldiniz’ diyerek kağıtlar imzalatmışlar. Şu anda başlarına bir iş gelse, biz çağırmadık kendi rızalarıyla geldiler diyecekler. Yetkililere sesleniyoruz, hangi insan bile bile ölüme gider? Bu insanlara yeraltına inmeleri için kağıt imzalatmışlar, çalışmak istemeyenleri de çıkışını vereceğiz demişler. Bu sorunların çözülmesi için bir 18 kişinin daha hayatını kaybetmesini mi bekliyorsunuz? Biz hazırlığımız tamamladık saat 17.00 itibariyle Ankara yürüyüşümüze başlıyoruz” dedi.

Ermenekli madencilerden birinin çocuğu ise yetkililere, “Okula gidiyorum, babam benim cebime 5 kuruş koyamıyor, babamın hakkını verin” diye seslendi.

Öte yandan Somalı madencilerin direnişi ise Kırkağaç Çamı’nda devam ediyor. Geçen hafta AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’le görüşen madenciler, sorunun 10 gün içerisinde çözüleceği sözünü almaları üzerine, Kırkağaç Çamı’nda direnişe devam etme kararı almıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0