Arjantin’de yakalanan Serkan Kurtuluş ve Lider Camgöz Türkiye’ye iade edilecekler

Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, kırmızı bültenle aranan ve sahte pasaport ile Arjantin’de yakalanan organize suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş ve suç örgütünün yöneticisi Lider Camgöz’ün Türkiye’ye iade edileceklerini duyurdu.

Arjantin’de yakalanan Serkan Kurtuluş ve Lider Camgöz Türkiye’ye iade edilecekler

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Interpol Europol Daire Başkanlığı, Kırmızı Bülten ile aranan suç örgütü liderlerinden firari Serkan Kurtuluş ve Lider Camgöz’ün Arjantin’de sahte pasaportla yakalandığını ve iade süreçlerinin başlatıldığını duyurdu.

EGM’nin Uluslararası-Avrupa polis teşkilatları ile koordinasyonu sağlayan Interpol Europol Daire Başkanlığı; suç örgütü lideri firari Serkan Kurtuluş ile aynı suç örgütünün yöneticisi olan Lider Camgöz’ün Arjantin’de sahte pasaportla yakalandığını bu akşam açıkladı. İki firarinin Türkiye’ye iade süreçlerinin Arjantin makamları tarafından kabul edildiğini duyuran Interpol Europol Daire Başkanlığı’nın yazılı açıklaması şöyle:

“HER İKİ KAÇAĞIN GÖRÜLDÜĞÜ YERDE YAKALANARAK ÜLKEMİZE İADE EDİLMESİ İSTENDİ”

“Organize suç örgütü lideri olan ve ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘tasarlayarak öldürme’, ‘6136 Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet’, ‘silahlı yağma’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’, ‘tehlikeli maddelerin izinsiz kullanılması’, ‘kasten yaralama’, ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’, ‘silahla tehdit’, ‘korku, kaygı veya panik yaratacak tarzda silahla ateş etme’, ‘iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme’, ‘hakaret’, ‘mala zarar verme’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ ve ‘tefecilik’ suçlarından firari olarak aranan Serkan Kurtuluş ile, aynı suç örgütünün yöneticisi olan ve ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘kasten öldürme’, ‘6136 Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet’, ‘hükümlü veya tutuklunun kaçması’, ‘uyuşturucu madde kullanma’, ‘iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme’, ‘hırsızlık’ ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından firari olarak aranan Lider Camgöz’ün yakalanmaları için İnterpol-Europol Daire Başkanlığımızca her iki şahıs hakkında Kırmızı Bülten çıkartıldı. Hemen sonrasında İnterpol'e üye 194 ülke ile temas kuruldu ve her iki kaçağın görüldüğü yerde yakalanarak Ülkemize iade edilmesi istendi.

“SERKAN KURTULUŞ'UN VE LİDER CAMGÖZ'ÜN ARJANTİN'DE SAHTE PASAPORT İLE YAKALANMALARI SAĞLANMIŞTIR”

İnterpol-Europol Daire Başkanlığımızca her iki şahsın Latin Amerika ülkelerine gittiği yönünde bilgiler elde edilmesi üzerine bölge ülkelerinin İnterpol birimleri ile yapılan görüşmeler sonucunda, Serkan Kurtuluş'un ve Lider Camgöz'ün Arjantin'de sahte pasaport ile yakalanmaları sağlanmıştır. Akabinde Adalet Bakanlığımızca her iki şahıs hakkında hazırlanan iade evrakları hem diplomatik hem de İnterpol kanalından Arjantin yetkili makamlarına iletilmiştir.

“İKİ ŞAHSIN ÜLKEMİZE İADELERİ ARJANTİN ADLİ MAKAMLARINCA KABUL EDİLMİŞTİR”

Konuyla ilgili olarak gelinen son aşamada adı geçen iki şahsın Ülkemize iadeleri Arjantin adli makamlarınca kabul edilmiştir. İnterpol-Europol Daire Başkanlığımızca, söz konusu şahısların Ülkemize iade süreci İçişleri, Dışişleri ve Adalet Bakanlıklarımız ile koordineli bir şekilde hassasiyetle takip edilmektedir.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0