ALKOL YASAĞINA KARŞI DAVA AÇILIYOR

Alkol yasağına tepkiler büyüyor

ALKOL YASAĞINA KARŞI DAVA AÇILIYOR

Türkiye’nin salgın nedeniyle tam kapanmaya gideceği 30 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında alkol satışı yasaklandı. Tekel Bayileri Platformu yasağı kabul etmediklerini belirterek, dava açacaklarını açıkladı. Karara sosyal medyadan da tepki yağdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Nisan 19.00-17 Mayıs 05.00 arası tam kapanmaya geçileceğini duyurmasının ardından, hafta sonları uygulanan alkol satışı yasağının akıbeti tartışma konusu oldu.

TELE1’İN haberine göre; Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, 29 Nisan Perşembe gününden itibaren yasak sonuna kadar alkol satışının yasaklandığını açıkladı. Öte yandan konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgede ise alkol satışına ilişkin hiçbir hüküm yer almadı.

Aybaş ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Bu alınan yasak tamamen otoritenin yeme içme kültürüne, özel yaşama yapmış olduğu bir müdahaledir. İdeolojik alınmış bir karardır” dedi. Ramazan ayı ve pandeminin ‘gerekçe gösterilerek, insanların özel yaşamına müdahale edildiğini’ söyleyen Aybaş, “Korona ile alkolün bir bağı olduğuna dair herhangi bir bilimsel açıklama olmamasına rağmen böyle bir yasak alındı” diye konuştu.

“VERGİSİNİ PEŞİN ÖDEDİĞİMİZ YASAL ÜRÜNLERİ SATAMIYORUZ”

Yasağın 17 Mayıs’a kadar sürmesinin tekel bayileri için ‘felaket’ olduğunu söyleyen Aybaş, “Bizlere açacaksınız, ama satmayacaksınız gibi bir yaptırımla gelmek tamamen bizlerin batmasına, kepenk indirmesine neden olacaktır. Biz bu durumu kabul etmiyoruz, gerekli davalarımızı açacağız” ifadelerini kullandı. Aybaş, kendilerine pandemi döneminde yardım da yapılmadığını kaydederek, “Vergisini peşin ödediğimiz yasal ürünleri satamıyoruz. Bu bir akıl tutulmasıdır” dedi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM: #ALKOLÜMEDOKUNMA

Karara sosyal medyadan ‘alkolümedokunma’ etiketiyle tepki yağdı. Sosyal medya bir kullanıcı yasağa tepki göstererek, “Kovid’le alkolün ne alakası var?” diye sorarken, başka bir kullanıcı, “Politik fırsatçılık değil de ne? Fırsatını yakalayınca nasıl da özgürlüklere müdahaleler boy gösteriyor… Yazık” diye yazdı

Bir kullanıcı “Virüs ayağına kendi ideolojilerini dayatıyorlar ve kimse de bir şey yapamıyor korkunç bir şey bu sonumuz da hiç iyi değil” diyerek iktidarı eleştirirken, başka bir kullanıcı, “Mesele alkol değil hurma satışı yasaklansa ona da karşı çıkardım” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2021, 17:20

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0