AK Partili Muçay’dan, Başkan Arda’ya nükleer atık çıkışı

AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay, ilçedeki nükleer atık ile ilgili ilkleri hep kendinin yaptığını söyleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya, ‘’ Ne İl Genel Meclis Üyeliği döneminde bir söz söylediniz ne de Belediye Başkanlığı görevine geldiğinizde mecliste bir komisyon kurdunuz. Durmaktan başka bu zamana kadar hiçbir şey yapmadınız Ama her zaman olduğu gibi işin şov kısmında yer almayı tercih ettiniz. Mal sahibinin bu işten karlı çıkmasını sağlayacak ifadeler kullandınız.’’ dedi.

AK Partili Muçay’dan, Başkan Arda’ya nükleer atık çıkışı

AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın nükleer atık ile ilgili, ilk açıklamaları kendisinin yaptığına yönelik yaptığı beyanları üzerine bir açıklama yaptı.

Başkan Muçay, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

‘’Gaziemir Belediye Başkanı Sayın Arda, 2004-2009 yılları arasında, İl Genel Meclis Üyeliği yaptınız. Bu süreçte, 2007 yılında, kurşun fabrikasında nükleer atık bulunduğu ortaya çıktı. O dönemde Türkiye’de nükleer santral olmadığına göre, bunların yurtdışından kaçak yollar ile getirildiği aşikardır. Basel Sözleşmesi’ne göre bu atıkları gönderenlerin tespit edilmesi durumunda, atıkları geri alıp bertaraf etmeleri yasal zorunluluktur. İl Genel Meclis Üyesi olduğunuz dönem ve sonrasında bu konuyla ilgili herhangi bir beyanatınıza rastlayamadık. Konunun araştırılması için ne Gaziemir ne de Büyükşehir Meclisi’nde bir araştırma komisyonu kurulmadı. Belediye Başkanı olduğunuz 2019 yılından bugüne, en azından Gaziemir Belediyesi bünyesinde bir komisyon kurulmasını neden sağlamadınız? Aynı zamanda doğal üyesi olduğunuz Büyükşehir Belediye Meclisi bünyesinde de bu komisyonun kurulmasını sağlayabilirdiniz. Ama her zaman olduğu gibi işin şov kısmında yer almayı tercih ettiniz. Vekilimiz Sayın Mahmut Atilla Kaya’nın da ifade ettiği gibi, mal sahibinin bu işten karlı çıkmasını sağlayacak ifadeler kullandınız. Buranın istimlak edilmesini talep ettiniz ve bu nokta da kurşun fabrikasının sponsor olduğu sivil toplum kuruluşu ile iş birliği yaptınız. Sizin amacınız halk sağlığı değil, Gaziemir’e yapamadığınız hizmetleri gölgede bırakacak duran adam eylemi ile kamuoyunu boş yere meşgul ettiniz. Ölü taklidi yapan birilerini arıyorsanız, kendinize bakın. Bugüne kadar durmaktan başka bir şey yaptınız mı acaba? İlçe Başkanınızla size soruyorum, vekilimize laf yetiştiriceğinize önce aranızdaki problemleri halledin. Disipline göndermediğiniz meclis üyesi kaldı mı? Size çok net bir soru soruyorum. Belediye Başkanı ve İlçe Başkanınıza soruyorum. Neden firma sahipleriyle ilgili en ufak bir açıklamanız yok?’’ dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0