AK Partili Kaya'dan Buca'da Büyükşehir'e salvolar: Çivi bile çakmadılar

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'da gerçekleştirdiği saha programlarında muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti, esnaf ziyaretlerinde vatandaşlarla buluştu. Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne eleştirilerde bulunan Kaya, "Buraya çaktıkları bir çivi bile yok. Soyer, üç yıllık başkanlık döneminde Buca'da 1 metre yeşil alan yapmamış, şimdi çıkmış konuşuyor, Buca Cezaevi yeşil alan olsun diyor. Buca Cezaevi'ni nasıl kaldırdıysak, CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından cezaevi arazisine koyulan AVM planını da yine biz kaldıracağız" dedi.

AK Partili Kaya'dan Buca'da Büyükşehir'e salvolar: Çivi bile çakmadılar

Buca'daki programına ilk olarak Atatürk Mahallesi Muhtarı Sedat Erşahin'i makamında ziyaret ederek başlayan Kaya, muhtarlıkta mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Atatürk Mahallesi'nde esnafları da ziyaret eden Kaya, Bucalıların yerel yönetimden yana şikayetlerini dinledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in Buca'ya bir çivi bile çakmadığını üzülerek gördüklerini belirten Kaya, "Buca İzmir'in en büyük ilçesi. Aynı zamanda da İzmir Büyükşehir'in yatırımlarından en az nasiplenen ilçesi. Buca'yı unutmuşlar, yok sayıyorlar. Buraya çaktıkları bir çivi bile yok. CHP'li Soyer, akıl vermeye gelince en önde, iş yapmaya gelince ortada yok. Üç yıllık başkanlık döneminde Buca'da 1 metre yeşil alan yapmamış, şimdi çıkmış konuşuyor, Buca Cezaevi yeşil alan olsun diyor. Siz oraya AVM yapmak istediniz, şimdi hiç utanmadan sıkılmadan yeşil alandan bahsediyorsunuz. Her şeyleri sahte, her işleri samimiyetsiz. Ama hemşehrilerimiz merak etmesin. Buca Cezaevi'ni nasıl kaldırdıysak, CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından cezaevi arazisine koyulan AVM planını da yine biz kaldıracağız. CHP'li Soyer yetmedi, milletin, memleketin, kentin hayrına olan her şeye karşı çıkan İzmir Barosu da, Buca Cezaevi'nin yıkılmasından rahatsız oldu. Hepsi bir türkü tutturmuş gidiyor, buranın yıkımını engellemeye çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, engelleyemeyecekler. Burası yıkılacak ve burada bölgedeki mevcut dokuya ve sosyal yaşama uygun bir çalışma yapılacak. Buca'nın ihtiyacı olan yeşil alanı da burada biz ilçeye kazandıracağız" şeklinde konuştu. 

"BUCA, KAMU YATIRIMLARINDA BİRİNCİ OLDU"

Muhtar turlarına Buca Koop. Mahallesi Muhtarı Hakan Dönertaş'ı ziyaret ederek devam eden Kaya, burada da mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Buca'ya yapılan kamu yatırımlarından bahseden Kaya, İzmir'e yapılan 85 Milyar TL'lik kamu yatırımından en büyük payı Buca ilçesinin aldığını ifade etti. Kaya, Buca'ya 304 yataklı Devlet Hastanesi'ni kazandırdıklarını, Halk Sağlığı Laboratuvarı ve 15 bin 365 m2'lik arsa alanında 11 bin 500 m2 kapalı alana sahip 70 ünitelik Diş Hastanesi yatırımını gerçekleştirdiklerini belirtti. 

"BUCA METROSU'NU BİZ BİTİRİRİZ"  

İçinde Sağlıklı Yaşam Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Verem Savaş Birimi, AÇSAP, 112 Acil Müdahale Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü bulunan toplam 6 bin 500 m2 arsa alanında, 5 bin 300 m2 kapalı alanda Sağlık Kampüsü'nü de Buca'ya kazandırdıklarını hatırlatan Kaya, "Sağlık tesislerinden ilçenin dört bir köşesindeki yeni okullara, Hükümet Konağı'ndan Buca Cezaevi'nin yıkımına kadar birçok hizmeti Buca'mıza kazandırdık, kazandırmaya da devam edeceğiz. CHP'li Büyükşehir'in ise Buca'ya hiçbir hizmeti yok. İzmir'in en büyük ilçesine 20 sene sonra metro ihalesine çıktılar, onu da adam kayırma uğruna 529 Milyon TL fazlasına ihale ederek kenti zarara uğrattılar. Attıkları temel kurumadan mahkemelik oldular. Bunlar metro inşaatını bitiremez, onu da biz bitiririz. Buca için her zaman yaptığımız gibi her fedakarlığı yaparız" dedi. Kaya, programının son bölümünde Sivas Yiğidolar Gediz Derneği'ni ziyaret ederek dernek üyeleriyle buluştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0