6 partiden ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ toplantısı

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ile DEVA Partisi'nin 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' çalışmasının 3'üncü toplantısı TBMM'de gerçekleştirildi.

6 partiden ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ toplantısı

TBMM Halkla İlişkiler binasında gerçekleşen toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı Bülent Kaya, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün ile DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda altı partinin ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ çalışmalarına ilişkin çalışmalarını anlattığı öğrenildi.

İYİ PARTİLİ ERDEM: ORTAK İLKELERDE AYNI ŞEYLERİ DÜŞÜNÜYORUZ

TBMM’de 6 partinin gerçekleştirdiği ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ çalışmasının 3’üncü toplantısının ardından İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, açıklamalarda bulundu. 4’üncü toplantının da haftaya çarşamba günü Meclis’te yapılacağını aktaran Erdem, bugünkü toplantıya ilişkin şu bilgileri paylaştı:

* Toplantının çerçevesi bugünkü toplantının hangi başlıklar altında yapılacağına ilişkin oldu. Çok verimli bir çalışma oldu. Bundan sonra her salı yine bu saatlerde Meclis salonlarında toplanmaya devam edeceğiz. Büyük bir gayretle bu çalışmayı sürdüreceğiz.

* Bir tek önümüzdeki hafta ayrı bir programdan dolayı çarşamba günü toplanacağız. Ana başlıklarımızın ne olduğuna baktık. Ne kadar zaman dilimi içeresinde bitirebileceğimize ilişkin bir görüşme oldu.

* Ortak ilkelerde aynı şeyleri düşünüyoruz. Bu ortak ilkelerin içindeki en önemli şeyleri bir bütün olarak hazırlayıp genel başkanlarımızın önüne sunacağız. 6 parti de yaptığımız işten çok memnun. Çalışmalarımız önümüzdeki yılbaşını bulur.

Erdem, genel başkanların talimatıyla çalışmayı 6 hukuk başkanı olarak yürüteceklerini belirtti. Çalışmaların daha kolay yürümesi için yanlarına birer yardımcı alacaklarını da anlatan Erdem, “Süreç doğal bir şekilde gelişiyor. 2019 yılında genel başkanımız, ‘Parlamenter sisteme dönmemiz lazım’ dedi. CHP de aynı şekilde. DEVA, Gelecek, DP derken süreç doğal bir şekilde gelişti. Güçlü bir parlamenter sisteme inanan diğer partiler de bu sürece katılabilir” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise “Çalışmalarımız son derece verimli geçiyor. Genel ilkelerde uzlaşma devam ediyor. Son derece faydalı verimli geçiyor. Sık sık toplanacağız” dedi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0