25 KASIM'A GİDERKEN: İSYANIMIZIN SESİNİ BİRLEŞTİRMEK İÇİN BİR ARADAYIZ

25 KASIM'A GİDERKEN: İSYANIMIZIN SESİNİ BİRLEŞTİRMEK İÇİN BİR ARADAYIZ

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’ne doğru giderken feminist örgütle, kadına yönelik erkek şiddetinin arttığını ancak bakanlığın Covid-19 verileri gibi şiddet verilerini de gizlediğini vurguladı. Kadınlar, 25 Kasım’da dayanışma çağrısı yaptı.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada ‘evde kal’ çağrıları yapılırken ev içi şiddet ve kadına yönelik erkek şiddeti de artış gösterdi.

Birleşmiş Milletler’in (BM)haziran ayında hazırladığı rapora göre tüm dünyayı ekonomik ve sosyal olarak etkileyen ve hâlâ etkisi devam eden bu süreçte, kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddet orantısız bir şekilde arttı. Raporda, hükümetlere yapılan çağrıda hükümetlerin bu alana yönelik programları ve tedbirleri acilen gözden geçirmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Bizler Ege Ajans olarak kadına şiddetin çağ dışı bir durum olduğunun artık duyulmasını istiyoruz. Kadına yönelik şiddet şiddet çağ dışı ve yanlıştır. Yalnızca şiddetin bitmesi değil, cinsiyetler arası eşitlik de sağlanmalıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0