144 yıllık İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı Filiz Saraç oldu

İstanbul Barosu’nun 144 yıllık tarihinde ilk kez bir kadın, Filiz Saraç seçimi kazanarak Baro Başkanı oldu. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adına seçime girip kazanan Saraç, “Atatürk ve Cumhuriyetin kazanımları sayesinde bugün bu onuru yaşıyorum” dedi.

144 yıllık İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı Filiz Saraç oldu

Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul Barosu’nun dün başlayan olağan genel kurul toplantısı, bugün yapılan seçimle tamamlandı. Saat 09.00’da başlayan oy verme işlemi, 17.00’de sona erdi. 9 aday arasında yarışan Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Filiz Saraç, başkan seçildi. Böylelikle 144 yıllık İstanbul Barosu tarihinde ilk kez bir kadın, başkan seçilmiş oldu.

Saraç, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, “Bana bu onuru yaşatan bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Saraç, şunları söyledi:

“İstanbul Barosu 144 yıllık tarihiyle hak mücadelesinin simgesidir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına girerken, 144 yıllık baromuzun ilk kadın başkanı olmanın onurunu yaşatan İstanbul Baro’muza teşekkür ediyorum. Atatürk ve Cumhuriyetin kazanımları sayesinde bugün bu onuru yaşıyorum. Huzurunda saygıyla eğiliyorum.”

Kılıçdaroğlu'ndan Filiz Saraç için kutlama mesajı 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı seçilen Filiz Saraç için kutlama mesajı yayınladı. Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı kutlama mesajı şöyle:

“İstanbul Barosu seçimlerinde, İstanbul barosuna ilk kez bir kadın baro başkanı seçilmesinden dolayı büyük mutluluk duydum. İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı seçilen Filiz Saraç’ı yürekten kutluyorum. Bu ülkeye adaleti hep beraber getireceğiz.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0