Vali Köşger'den 10 Ocak mesajı!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, hem 10 Ocak İdareciler Günü hem de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tebrik mesajı yayınladı.

Vali Köşger'den 10 Ocak mesajı!

VALİ KÖŞGER'İN 10 OCAK İDARECİLER GÜNÜ MESAJI

“Mensubu olmaktan büyük onur duyduğum mülkî idare amirliği mesleğinin bu anlamlı gününde, ülkemizin kalkınması, aziz milletimizin huzuru ve refahı için yüksek görev bilinci ve hizmet aşkıyla çalışan tüm meslektaşlarımın “10 Ocak İdareciler Günü”nü tebrik ediyorum.

Devlet ile millet arasındaki ilişkinin sağlıklı işleyişinde ve kamu hizmetlerinin vatandaşlarımızın memnuniyetini önceleyerek yerine getirilmesinde en önemli sorumluluk, şüphesiz; yurdun dört bir yanında, mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan mülkî idare amirlerimizindir.

Ecdadımızdan miras köklü devlet geleneğimizin, çağdaş yönetim anlayışı ile harmanlandığı günümüzde, vatandaşlarımızın ‘devlet’ olarak nitelendirdiği mülkî idare makamı, temsilde, hizmette, ihtiyaçta ve daha birçok anlamda rahatlıkla ulaşılabilen, her daim açık bir gönül kapısıdır.

Devlet politikalarının başarılı şekilde hayata geçirilmesi yanında, hükümetleri temsil noktasında da üzerlerine düşen görevi hakkıyla yerine getiren mülki idare amirlerimiz, gerektiğinde devletin otoritesini çekinmeden kullanmakta yeri geldiğinde ise devletin şefkat elini, merhametini ve koruyuculuğunu mazlumlara ulaştırmaktadır. Böylelikle, devlet ile millet arasındaki güven ve sevgi bağları sürekli güçlü ve diri kalmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Bingöl’de birlikte çalıştığımız şehit Muhammet Fatih Safitürk başta olmak üzere, görev başında yaşamlarını yitiren kaymakamlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm mülkî idare amirlerimize, “10 Ocak İdareciler Günü” dolayısıyla saygı ve sevgilerimi sunuyor, aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür temenni ediyorum.”

VALİ KÖŞGER’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

“Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız ve doğru şekilde bilgilendirilmesinde, vatandaşlarımızın haber alma ihtiyacının karşılanmasında ve yeri geldiğinde devlet ile vatandaşın bilgi alışverişinde oldukça etkili bir enstrüman olan gazetecilik mesleği, demokrasinin sağlıklı işlemesi açısından da hayati öneme sahiptir.

Habercilik misyonu dışında, kanaat önderleri aracılığıyla kamuoyu oluşturma anlamındaki güçlü etkisiyle; yasama, yürütme ve yargı erklerinin ardından dördüncü güç olarak nitelendirilmesi, gazeteciliği vazgeçilmez kılmaktadır. Bu anlamda ellerindeki güç nispetinde sorumlulukları da bulunan meslek mensuplarından beklenen ise; basın meslek ilkelerine bağlılıkları yanında, milletimizin çıkar ve hassasiyetleri ile devletimizin menfaatlerini de her daim gözetmeleridir.

Gazetecilerin görevleri; haber yapmak, fotoğraf çekmek veya sektörde gelinen nokta itibarıyla iyiden iyiye dijitalleşen medyaya içerik üretmekten çok daha fazlasını içermektedir. Zor şartlarda ve mesai gözetmeksizin, yoğun emeklerle çalışan basın mensuplarının, her türlü takdiri hak ettiğini ve maddi-manevi tüm taleplerinin karşılanması gerektiği inancındayım.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta sahada gayretle haber peşinde koşan emekçiler olmak üzere, tüm meslek mensuplarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü tebrik ediyor, kendilerine görevlerinde başarı ve kolaylıklar, yaşamları boyunca sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0