Ülkü Ocakları’ndan Fetih Şöleni

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, İstanbul’un fethinin 566. yılı dolayısıyla "Fetih Şöleni" düzenledi. Topkapı Kaleiçi Meydanı’nda düzenlenen şölen, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Edilen duanın ardından katılımcılar,...

Ülkü Ocakları’ndan Fetih Şöleni

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, İstanbul’un fethinin 566. yılı dolayısıyla "Fetih Şöleni" düzenledi.

Topkapı Kaleiçi Meydanı’nda düzenlenen şölen, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Edilen duanın ardından katılımcılar, birlikte oruç açtı. Şölende Ülkü Ocakları tarafından hazırlanan İstanbul’un fethiyle ilgili kısa film izlendikten sonra mehter takımı ve Atilla Yılmaz sahne aldı. Gecenin sürpriz ismi ise Yusuf Güney’di. Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’i ziyaret eden ünlü sanatçı, Ülkü Ocakları’nın düzenlediği Fetih Şöleni’ne katıldı. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Güney, programda Ölürüm Türkiyem şarkısını seslendirdi.

Yusuf Güney’in yanısıra birçok siyasetçinin de katıldığı şölende konuşan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, İstanbul’un dünyanın incisi olduğunu dile getirdi. Ateş, "İstanbul, Türk ülküsü, Kızılelma’dır. İstanbul, 566 yıl önce bugüne kadar parçalar halinde bulunan Türk medeniyet tasavvurunun bütün birikimiyle tamama erdiği yerdir. İstanbul tarihtir, medeniyettir, fetihtir, kardeşliktir. Mazlumların kulağı İstanbul’a kesilmiştir, masumların kalbi İstanbul için çarpmaktadır" dedi.

Birlik ve beraberlik çizgisinden ayrılmayacaklarını vurgulayan Ateş, İstanbul’un Türkiye demek olduğunu söyledi. Ateş, "İstanbul bekadır. Bekamızı can pahasına muhafaza edeceğiz. Birlik ve beraberlik çizgisinden ayrılmayacağız. 23 Haziran’da İstanbul seçimlerinde kendinizin, İstanbul’un ve hatta hatta ülkemizin geleceğine oy vereceğinizi unutmayın. Ülkücü gençliğin kararı bellidir. Ülkücü gençlik, Türkiye’nin geleceğine sahip çıkma mücadelesinde Cumhur İttifakı’nın yanındadır. Türk gençliğinin en doğru kararı vereceğine inanıyorum" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0