TÜM YEREL SEN İZMİR BİR NOLU ŞUBE'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

TÜM YEREL SEN 1 no'lu şubeden önemli açıklamalar geldi.. Açıklama şu şekilde:

TÜM YEREL SEN İZMİR BİR NOLU ŞUBE'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Tüm üyelerimizi, sendikamıza zarar vermek isteyenlere karşı birlik olmaya çağırıyoruz! Bildiğiniz üzere sendikamız İzmir 1 Nolu Şubemizin 3. Olağan Genel Kurulu 5 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşmiş, sonuç itibariyle seçimi kırmızı listeyle aday olan ‘Ben Değil Biz Varız’ ekibi kazanmıştır. Ancak ne yazık ki; seçimden önce ve sonra bir takım manipülasyonlar gerçekleşmiştir. Genel kurul öncesi yönetim kuruluna aday olan bazı kişilerce asılsız, çirkin, yalan yanlış paylaşımlar yapılmış, ithamlarda bulunulmuş ancak hem mevcut şube yönetimi hem de ‘Ben Değil Biz Varız’ ekibi sürece ve sendikamıza zarar gelmemesi, genel kurulun dostluk ve bütünlük içerisinde geçmesi adına sessizliğini korumuştur. Seçimi kazanmanın ardından kurulan şube yönetim kurulu tüm bu asılsız iddialara aldırış etmeden çalışmalarına başlamış, birim ziyaretleriyle hem üyelerine teşekkür etmiş hem de genel değerlendirmelerde bulunmuştur.

Ne var ki, gerek seçimden önce gerekse seçimden sonra bu iddialarını sürdüren kişiler, Konak İlçe Seçim Kurulu görevlilerince gerçekleştirilen ve yine resmi makamca onaylanan sonuçlara, ‘seçim meşruluğunu yitirmiştir’ gibi talihsiz açıklamalarda bulunmuşlardır. Sendikamızın üyesi emekçilerimize yalan yanlış bilgiler vererek imza toplamaya çalışan şahısların bu oyunlarını bozmanın vakti geldi! Oy kullandırılmadığı iddia edilen 139 kişiyle ilgili gerekli açıklamayı genel kurulda yaptık, bir daha tekrar ediyoruz.

İddia ne? 139 kişiye oy kullandırılmaması..

Gerçek mi? YALAN!

Gerçek şu ki; seçim tarihlerinin belirlendiği süreç içerisinde bu iddiayı ortaya atan kişi ve kişiler tarafınca 139 memur sendikamıza üye yapılmış ve sendikamızın tüzüğüne aykırı olarak üyelikler sendikamızın şube yönetiminin incelemesine sunulmaksızın genel merkezimize gönderilmiştir. Genel merkezimiz ise bu üyelikleri onaylayarak 30 gün sonra şubemize göndermiştir. Ancak gelen üyeliklerin fişleri dahi olmadığı için sendika yönetimi herhangi bir yanlışlığa mahal vermemek adına konuyu Konak İlçe Seçim Kurulu’na sunmuş ve oradan verilecek kararla hareket edileceğini bildirmiştir. Seçim kurulunda konuyu inceleyen hakim kararını açıklamış ve resmi karar gerekli organlara ve kişilere bildirilmiştir. Karar gereğince 139 kişiden üyeliği kesinleşerek üyelik aidat kesinti listesinde yer alanların dışında kalanların oy kullanamayacağı belirtilmiştir. Tüm bu gelişmeler ve resmi makamca verilen karar üzerine seçim gerçekleştirilmiş, ‘Ben Değil Biz Varız’ ekibi seçimden galibiyetle ayrılmış ve derhal çalışmalarına başlamıştır. Ne var ki mağlubiyeti içine sindiremeyen, üzülerek belirtmek gerekir ki sosyal medya üzerinden hakaretlere varana dek karalama kampanyası yürüten kişi ve kişiler girip de kazanamadıkları seçimin meşru olmadığını iddia ederek, seçimin tekrarlanması için üyelerimizden imza toplamaya başlamışlardır. Gönül isterdi ki bu kişiler seçim sonrası kurnazlıkla ve yalanla seçimi olağanüstüye götürmek için sarfettikleri çabayı yetki sürecinde gösterselerdi.

Tüm üyelerimize sesleniyoruz! Gerçek; mağlubiyeti içlerine sindiremeyenlerin, seçim öncesi ‘kaybedersek hep beraber sendikamız için çalışacağız’ deyip koltuk sevdalısı olduklarını göstermeleridir. Gerçek; seçim sonrası kazananları tebrik dahi etmemeleridir. Bu kişilerin iddiaları asılsız, yalan, çirkin ve etik dışıdır. Gerçekler; açıklamamızla ortadadır. Artık gün alanda olma, çalışma günüdür. Seçimler bitmiş, genel kurul son sözünü söylemiştir! Bu kadarı artık iradeye saygısızlıktır, genel kurulun, üyelerin tercihine ipotek koymaktır. Yalan yanlış ifadelerle üyelerimizi manipüle etmeye çalışanlar bu vebalin altında kalacak, ezileceklerdir! Tüzüğümüzü, seçilmiş yönetimi tanımayan bu irade için disiplin mekanizması muhakkak ki çalışacaktır.

Değerli üyelerimiz; şimdi bu kişilere soruyoruz!

  • Tüm geliri üye aidatları olan ve sendikamıza maliyeti yaklaşık 30.000 TL olan bu seçime girerken resmi kararları bilmiyor muydunuz?
  • Meşru görüp girdiğiniz genel kuruldan mağlubiyetle ayrılınca mı seçimler gayrımeşru oldu?
  • Girdiğiniz seçimi kazansaydınız meşru olmayan bir seçimi kazandık diyebilecek miydiniz?
  • Üyelerimizden yalan yanlış ifadelerle imza alırken, onlara İlçe Seçim Kurulu'nun almış olduğu kararın da bilgisini verecek kadar dürüst davrandınız mı?
  • Seçim sonrası yaptığınız hesapta oy kullanamayan üyeleri kendi oy hanenize yazmak gafletinde bulundunuz, siz bu emekçileri seçimde sizlere oy vermesi için mi sendikamıza üye yaptınız?

Gelin, siz bu manipülasyona ortak olmayın, gelin, sizlere yalan söyleyenlere en iyi cevabı imzanızı geri çekerek verin, gelin, kurumsal sendikacılığı yaratmamız için bizlerle omuz omuza verin, gelin, yetkiyi hep birlikte alalım ve kaldığımız yerden kazanımlarımızı arttırmaya devam edelim.

Yine söylüyoruz, sendikacılık yürek işçiliğidir, dürüstlüktür, çalışmaktır. Ben Değil Biz Varız diyebilmektir.

Yaşasın emek mücadelemiz

Yaşasın Tüm Yerel Sen

Yaşasın Birleşik Kamu İş

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mağdur memur
Mağdur memur - 4 yıl Önce

Ben İzmir büyükşehir belediyesi'nde memurum büyükşehir belediyesi'nde Gaziemir de onarımı biten ve memurlar için verilen lojmanlardaki haksızlığa el atın ben değil biz varız diyorsunuz ya sizin uyenizim ama lojmanlar daki adaletsizliğe hiç bir şekilde çare olmuyorsunuz neden sizde mi lojmanlar dan alıp oturmadiginiz halde camına gazete yapistiranlardanmisiniz lojman mesken müdürlüğü kankasina lojman verirse olacağı bu 1 yıllık memura ev çıkıyor 10 yillik memur bekliyor daha yazmak istiyorum ama sonu iyiye girmeyecek

Burhan polat
Burhan polat - 4 yıl Önce

Her zaman ki gibi yapıyorsunuz sendikamız yönetimindeki kişiler menfatleri doğrultusunda hareket ederek itfaiyede yaşanan sorunları görmezden gelerek bir yıl boyunca kör sağır ve dilsiz oldular kendilerinin imzaladığı sözleşme gereklerini yerine getirmeyip sonrada çıkıp mobingden ve heryil yapılması gereken sınavlardan daha yeni imzalanan ve kendilerinin hiç bir art dahi yapmayıp ilk sendika yöneticilerinin imzaladıkları artıları eksikletmekden başka birsey yapmadınız sonrada çıkıp konuşuyorsunuz utanmadan ben size o zamanda dedim artık ne toplu nede topsuz sözleşme yapamayacaksınız çünkü memur arkadaşlarının derdine derman olmadınız kör sağır dilsiz olmaya devam ettiniz ediyorsunuz

SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0