Tekirdağ’a seyahat yasağı kalktı

YENİ TİP KORONA VİRÜS SALGINI İLE MÜCADELE TEDBİRLERİ KAPSAMINDA 30 BÜYÜKŞEHİR VE ZONGULDAK İLİ İÇİN GETİRİLEN SEYAHAT KISITLAMASINDA ÖNCE 7, ŞİMDİ DE 9 İL KISITLAMA KAPSAMI DIŞINDA BIRAKILDI. KAPSAM DIŞINDA BIRAKILAN İLLERDEN BİRİ OLAN TEKİRDAĞ’DA DA ŞEHRE GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR SON ANA KADAR DENETLENDİ.

Tekirdağ’a seyahat yasağı kalktı

Yeni tip korona virüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak ili için getirilen seyahat kısıtlamasında önce 7, şimdi de 9 il kısıtlama kapsamı dışında bırakıldı. Kapsam dışında bırakılan illerden biri olan Tekirdağ’da da şehre giriş ve çıkışlar son ana kadar denetlendi.

Korona virüs önlemleri kapsamında uygulamaya konan iller arası seyahat kısıtlaması 9 ilde daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı, “Adana, Diyarbakır, Denizli, Kahramanmaraş, Mardin, Trabzon, Ordu, Tekirdağ ve Şanlıurfa’ya giriş çıkış sınırlandırılması kaldırıldı” açıklaması ile duyurmasının ardından Tekirdağ’ın İstanbul ile sınır komşusu olan ilçesi olan Çorlu’da son kısıtlamanın son anına kadar denetim gerçekleştirildi.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kısıtlama uygulandığı ilk anda oluşturduğu denetim noktasında ilçeye giriş yapmak isteyen her araç tek tek durduruldu ve araçlarda sürücüler ile yolcuların seyahat izin belgeleri kontrol edildi.

Seyahat yasağının gece yarısı sona ermesi ile birlikte seyahat yasağı kalkan il sayısı toplamda 16’ya ulaştı. Daha önce de Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Mersin, Malatya ve Muğla illerine giriş çıkış yasağı kaldırılmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0