TBMM'nin açılış gündemi belli oldu

TBMM, 1 Ekim’de açılış töreninin ardından yeni yasama yılı için çalışmalara başlayacak.

TBMM'nin açılış gündemi belli oldu

TBMM, 1 Ekim Cuma günü yeniden mesaiye başlıyor.

1 Ekim’de açılış töreninin ardından çalışmalara başlayacak olan TBMM’de iktidarın planladığı öncelikli düzenlemeler arasında sosyal medya düzenlemesi bulunuyor.

Birgün'de yer alan habere göre; iktidar, yeni bir “sosyal medya başkanlığı” da kurmak istiyor.

SEÇİM YASASI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

AKP ve MHP  seçim ve siyasi parti kanununda değişiklik çalışmalarını da sürdürüyor.  Bütçe Kanunu sonrasına bırakılmak istenen düzenlemelerle seçim barajı yüzde 10’dan yüzde 7’ye düşürülüyor, dar ve daraltılmış bölge konularında MHP ikna edilmeye çalışılıyor.

SPOR KULÜPLERİ DE UNUTULMUYOR

Spor kulüpleri, Meclis’in yeni döneminde öncelikli gündem maddeleri arasında yer alacak. İktidar kulislerinden edinilen bilgiye göre, kulüp yöneticileri kendi dönemlerindeki borçlarından sorumlu olacak. Kulüpler dernek statüsünden çıkarılıp anonim şirket gibi yönetilecek, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından denetlenecek.

VERGİ KANUNU DEĞİŞİYOR

Kurumlar Vergisi ve Vergi Usul Kanunu'nda değişiklik, AK Parti ile MHP’nin üzerine anlaşmaya vardığı bir diğer konu başlığı oldu. Buna göre, “bürokratik işlemleri azaltma, mükellefleri rahatlatma” gerekçesiyle dijital ortama yönelik düzenlemeler yapılacak, yurttaşların hatalı işlemlere karşı itiraz yolları da dijital ortamla sınırlandırılacak. Ayrıca bazı ödemelere yasal faiz karşılığı yapılandırma imkanı tekrar sunulacak.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0