Kazakistan’da 12. Astana Ekonomik Forumu başladı

Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da 12. Astana Ekonomik Forumu başladı.

Kazakistan’da 12. Astana Ekonomik Forumu başladı

Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da 12. Astana Ekonomik Forumu başladı.

Astana Ekonomik Forumu’nun 12.si Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da bugün başladı. Forumun ana oturumuna, Kazakistan’ın kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Çin Devlet Konseyi Başbakan Yardımcısı Han Zheng, Gürcistan Başbakanı Mamuka Bakhtadze’nin yanı sıra 60’tan fazla ülkeden 5 bine yakın delege katıldı.

Nursultan Nazarbayev oturumda yaptığı konuşmada, “Kazakistan çeşitli konularda müzakere süreçleri için etkili bir platform olarak hizmet veriyor. Her yıl küresel ve bölgesel nitelikteki en acil sorunları tartışıyoruz. Bunlar önümüzdeki yıllarda kalkınmayı etkileyecek stratejik konular. Yıllar boyunca G-Global projeleri, çevre sorunları, yoksulluğun azaltılması, insan sermayesinin gelişimi, enerji gibi geniş bir yelpazede konuştuk. Geçtiğimiz yıllarda küresel zorlukların zirvesini yaptık” dedi. Nazarbayev, Kazakistan’ın transit yollardan 1,5 milyar kazandığını, 2020 yılında transit yollardan 5 milyar dolar kazanmayı hedeflediği belirterek, bağımsızlığın ilk yılından beri ülke ekonomisinin 21 kat büyüdüğünü bildirdi.

Foruma katılan Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Kazakistan başkentinin hızlı gelişmesine hayran olduğunu ve Nur-Sultan’ın Avrasya’nın başkenti olarak adlandırılabileceğini düşündüğünü söyledi.

Forum çerçevesinde 55 oturumda 164 konuşmacının sunum yapması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0