Ankara'da kritik zirve: Gündem elektrik faturaları

Ankara'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda bugün çok önemli bir zirve gerçekleşecek. Elektrik faturaları ve fiyatların masaya yatırılacağı toplantı için gözler Bakan Dönmez'de olacak. Bakanlık 21 dağıtım şirketiyle yapacağı zirvede, indirim formüllerini konuşacak.

Ankara'da kritik zirve: Gündem elektrik faturaları

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın elektrik faturalarında yeni düzenlemeye gidileceğini açıklamasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün bakanlıkta 21 elektrik dağıtım şirketinin sahipleri ve üst yönetimlerini toplayacak. Saat 14.00'te yapılacak toplantıda altyapı yatırımları ve mevcut durum görüşülecek. İşte görüşmeye ve elektrik faturaları fiyatlandırmasına ilişkin atılacak adıma ilişkin son dakika detayları...

SUNUM YAPACAKLAR

Görüşme kapsamında, yangın, sel, deprem ve yoğun kış koşulları gibi olası afet durumlarında şirketlerin plan ve yol haritaları masaya yatırılacak. Yetkililerin, bu çerçevede küresel iklim değişikliği çalışmalarına ve afet senaryolarına ilişkin sunum yapmaları bekleniyor. Dönmez ayrıca, yetkililerden 2022'de yapılacak yatırımlar hakkında bilgi alacak.

Elektrik faturasını görenler inanamıyor! Rakamlarla elektrik üretimi ve dağıtımı ne durumda?Elektrik faturasını görenler inanamıyor! Rakamlarla elektrik üretimi ve dağıtımı ne durumda?

FİYATLAR MASADA, GÖZLER BAKANLIKTA

Tüm Türkiye'nin gözlerinin çevrili olduğu toplantıda son dönemde vatandaşların isyan ettiği elektrik fiyatları da masada olacak. Toplantıya, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) yönetimleri de katılıyor. Bakanlık başta esnaf olmak üzere küçük işletmelerin yeni tarife taleplerini topluyor.

Dağıtım şirketleri ile maliyet hesabı çıkarıldıktan sonra yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi bekleniyor. Konutlar için tarife sınırının yükseltilmesi ve dağıtım bedellerinde indirim gibi başlıklar üzerinde de duruluyor.

"Elektrik faturamı ödemeyeceğim" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni açıklama"Elektrik faturamı ödemeyeceğim" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni açıklama

ŞİRKETLERİN DE TALEPLERİ OLACAK

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bugün yapılacak toplantıda, şirketlerin ise mevcut borçlarının yönetilmesi için bakanlıktan bazı talepleri olacak. Bu kapsamda EÜAŞ üzerinden kendilerine elektriğin ucuz satılmasını talep edecekleri öğrenildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0