ÖĞRENCİLER AŞILANACAK MI? OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Öğrenciler aşılanacak mı?

ÖĞRENCİLER AŞILANACAK MI? OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Corona virüsü salgını sebebiyle yeniden uzaktan eğitime geçen okulların ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Bu nedenle vatandaşlar , “Okullar ne zaman açılacak?” sorusunun cevabını araştırıyorlar. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu. İşte “Okullar ne zaman açılacak?” ve “ Öğrenciler aşılanacak mı?”

Salgında aşı müjdeleri peş peşe verdi. Türkiye’de ise aşılamalar Aralık ayı içerisinde başladı. Bu nedenle ne zaman eski düzene dönüleceği herkes tarafından merak ediliyor. Özellikle çocukları okula giden veliler, “Okullar ne zaman açılacak?” ve “ Öğrenciler aşılanacak mı?” sorularının cevaplarını araştırıyorlar

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitimin 4 Ocak’ta başlayıp başlamayacağı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda, “20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

4 Ocak iyimser bir tahmin

Yüz yüze eğitimin 4 Ocak’ta başlaması konusunda salgının bir düşüş eğilimine girdiğini, bunun yeterli olmadığını söyleyen Bakan Selçuk, “4 Ocak bizim için umut vadeden, iyimser bir tahmin. Sonrasında ara tatil dönemi geliyor, sonrasında ikinci dönem gelecek. Bunların hepsini, her şekilde değişikliği dikkate alarak düşünüyoruz. Tarihlerde değişiklik yapmak, açılışta, kapanışta, tatillerde vesaire. Biz son derece esnek bir yapıyla gitmeyi zaruri buluyoruz. Önümüzdeki süreçte de salgının seyri düştüğünde gerekeni yapacağız.” Dedi.

Öğrencilere corona virüsü aşısı yapılacak mı?

Öğrencilerin okula dönmesi için corona virüsü aşısının yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Dün Bilim Kurulu Toplantısı ardından kamuoyuna açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşıların kimlere yapılmayacağı konusunda da bilgilendirmede bulundu. Bakan Koca açıklamasında, “Hamileler için düşünülmüyor. 18 yaş altı için şuan düşünülmüyor. 18 yaş altı için de Çin’de çalışma devam ediyor. Zannediyorum Haziran ayı gibi açıklanmasını bekliyoruz. Süreçte aşının 18 yaş altı Faz 3 uygulamalarının sonuçları Haziran ayına kadar çıkmış olacak. O dönem 18 yaş üstü herkesi aşılayabilirsek, sonuçlarla birlikte gerektiğinde 18 yaş altına geçebilir. “ dedi. Bu nedenle Türkiye’de öğrencilerin aşılanması beklenmiyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
x
x - 3 yıl Önce

dyt

SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0