Menemen Belediyesi'nden o öğrenciler için araç tahsisi

İzmir'in Menemen Belediyesi, ilçedeki bazı kırsal mahallelerde yaşayan ve taşımalı eğitim sisteminde değişikliğe gidilmesi nedeniyle ücretsiz servis hizmetinden yararlanamayan öğrenciler için araç tahsis etti.

Menemen Belediyesi'nden o öğrenciler için araç tahsisi

İzmir'e 35 kilometre uzaklıktaki Menemen'in bazı kırsal mahallelerinde öğrenciler, ulaşım imkanı olmadığı için okula gidemiyor.

Büyükşehir Yasası'na göre mahalle statüsüne geçirilen Menemen'in Alaniçi, Beyköy ve Çaltı köylerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım hizmeti bulunmadığı bu nedenle öğrencilerin bu yıl okula servisle gidemediği belirtildi. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, sorunun çözümü için harekete geçti. Menemen'in toplu taşıma düzenlemesinin dışında kalan bu mahallelere, Menemen Belediyesi servis tahsis etti. Çocuklar bugün günü okula, özel servisle 15 dakikada gideceklerini öğrenince büyük mutluluk yaşadı. Eğitime, özellikle de kız öğrencilerin eğitimine verdiği önemi her fırsatta dile getiren Başkan Aksoy, "Çocuklarımız okula geç kalma sorunu yaşamadan, sağlıklı koşullarda güven içinde derslerine yetişecekler. Onların yüzünün gülmesinden daha büyük bir mutluluk var mı" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2019, 15:24

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0