Yeşildere rengarenk olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin siluetini değiştirecek bir projeyi hayata geçiriyor. Başkan Tunç Soyer'in gündeme getirdiği Yeşildere Cephe Boyama Projesi ile bölgedeki atıl durumda ve yıpranmış binalar belediye ekipleri tarafından boyanacak.

Yeşildere rengarenk olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin çehresini değiştirmeye Yeşildere'den başlıyor. Yıpranmış, boyasız, metruk binaların oluşturduğu kötü görünümü değiştirmek üzere harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, "Yeşildere Cephe Boyama Projesi" için düğmeye bastı. Belediye ekipleri tarafından yapılan ön araştırmalar sonucunda, ilk etapta Lale Mahallesi'ndeki pilot bölgede tespit edilen binalar beyaz ve canlı renklerlerden oluşan renk kombinasyonuyla boyanacak.
Binalar yine belediye tarafından dağıtılacak saksılar ve renkli çiçeklerle, mahallelilerin de katılımıyla süslenecek. Tüm bu alanlarda cephe boyama çalışmalarının yanı sıra, sosyal ve kamusal sanat projelerinin de hayata geçirilmesi, böylece mahalleliyle birlikte daha nitelikli ve mutluluk veren yaşam alanları oluşturulması amaçlanıyor. İlk uygulama önümüzdeki günlerde başlıyor.
 

El birliğiyle algı değişecek
Proje kapsamında yamaçlardan aşağıya doğru uzanan binaları bir bütünlük oluşturacak şekilde çeşitli renklerle boyamayı planlayan Büyükşehir Belediyesi bölge halkının çalışmalara destek vermesini istiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak ve proje ekibi bölge sakinleriyle bir araya gelerek yapılacak çalışmanın detaylarını anlattı. Projenin başarılı olabilmesi için bölgede oturanların desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Eser Atak, "El birliğiyle hem görüntüyü, hem de bu bölgeyle ilgili olumsuz algıyı değiştireceğiz" dedi.

Lale Mahallesi Muhtarı Sumru Benligül ise Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlardan hiçbir maddi katkı beklemeden hayata geçireceği proje nedeniyle Başkan Tunç Soyer'e teşekkür etti.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0