Mehmetçik, nesli tükenme tehlikesinde olan Fırat Kaplumbağasına hayat oldu

DİYARBAKIR İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPLERİ, DEVRİYE SIRASINDA NESLİ TÜKENME NOKTASINDA BULUNAN FIRAT KAPLUMBAĞASI BULDU. JANDARMA EKİPLERİNCE SULAK ORTAM HAZIRLANAN KAPLUMBAĞA DAHA SONRA DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNE TESLİM EDİLDİ.

Mehmetçik, nesli tükenme tehlikesinde olan Fırat Kaplumbağasına hayat oldu

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, devriye sırasında nesli tükenme noktasında bulunan Fırat Kaplumbağası buldu. Jandarma ekiplerince su verilip sulak ortam hazırlanan kaplumbağa, daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bağlar ilçesine bağlı Çiftlik Mahallesinde devriye yaparken, kaplumbağaya rastladı. Jandarma ekiplerinin araştırması sonucu kaplumbağanın nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Fırat Kaplumbağası olduğu anlaşıldı. Ekipler, hızlıca hayvana su veril sulu bir ortam hazırlayarak durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirdi. Kısa sürede bölgeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Bağlar ilçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinden hayvanı teslim aldı.

Jandarmanın duyarlılığı takdir topladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0