ÇEVRE MÜHENDİSLERİ SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN BAKANLIĞA SESLENDİ.

Çevre mühendisleri mağdur

ÇEVRE MÜHENDİSLERİ SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN BAKANLIĞA SESLENDİ.

Çevre mühendisleri KPSS ile açılan kadro sayılarının çok az olmasından muzdarip. Alınan yüksek puanlara rağmen açıkta kalan çevre mühendisleri, mağduriyetlerinin giderilmesini ve seslerinin duyulmasını istiyor. Çevre mühendislerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yazdıkları dilekçe;

“ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NA

Ülkemizin 2023 vizyonun­da, gerek çevresel değerlerin korunması gerekse de şe­hirleşme noktasında büyük rol üstlenen Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Çevre Mühendisleri olarak iletmek istediğimiz bazı hususlar bulunmaktadır.

Pek çok Çevre Mühendisi, KPSS'ye hazırlanarak kamu kurumlarında mesleğini ifa edebilmek ve topluma fayda sağlayabilmek için emek vermektedir. Ancak son 4 yılda kamu kurumlarına yapılan merkezi atamalarda bölümümüze ayrılan kadro sayısı yalnızca 68'dir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çevre mühendisleri için açtığı kadro sayısı ise son 4 yılda yalnızca 32'dir. Takdir edersiniz ki bu sayı oldukça azdır. Her geçen dönem merkezi ve açıktan alımlarda çevre mühendislerine ayrılan kontenjan sayıları düşerken sınava girip yüksek puanlarla atanmayı bekleyen meslektaşlarımızın sayısı artmaktadır. Özellikle kurumlarda merkezi atamaya yer verilmemesi yüksek KPSS puanına sahip meslektaşlarımızın atanmasını daha da zorlaştırmakta ve mağduriyetlere sebep olmaktadır. Ayrıca bakanlığınızın 2020/12 sayılı son sözleşmeli personel alımında ise çevre mühendislerine hiç yer verilmemiş olması bizi geleceğimiz adına endişelendirmekte ve umutsuzluğa sevk etmektedir. Çevre mühendislerine ihtiyaç duyulduğu ve “Sıfır Atık, İklim Değişikliğine Uyum” gibi projeler gündemde olduğu halde kamuda atama sayılarının yetersiz olması sebebiyle meslektaşlarımız açısından istihdam sorunu oluşmaktadır.

Bizler çevre mühendisleri olarak çevreyi ve insan yaşamını doğrudan ilgilendiren kamusal hizmetlerin gerçekleştirilmesi noktasında süreçlere daha fazla dahil edilmek ve sürdürülebilir çevre politikalarına katkı sunmak istiyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çevre Ajansı, Sıfır Atık uygulamaları, İklim Değişikliğine Uyum gibi çevre mühendisliği alanını doğrudan ilgilendiren projeleri doğrultusunda kamuda istihdam sayılarımızın merkezi alımlarla arttırılmasını ve siz değerli yetkililerin yukarıda bahsettiğimiz sıkıntılarımızın giderilmesi için çalışmalar yapmanızı beklemekteyiz. Bu konuda elinizden geleni yapacağınıza güvenimiz tamdır.

Saygılarımızla.”

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2020, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0