Google'dan güvenlik açığı bulunan telefonlar açıklaması

Güvenlik açığı, kullanıcının izni ile kötü amaçlı bir yazılımın telefona yüklenmesi ile ortaya çıkıyor

Google'dan güvenlik açığı bulunan telefonlar açıklaması

Google, akıllı telefon kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir uyarıda bulunurken, güvenlik açığına sahip olan cihazları da açıkladı.

Google, bu açığın İsrail merkezli NSO Group tarafından kullanıldığını iddia etti. Yayınlanan listede Huawei, Samsung, Xiaomi, Motorola ve Google'ın kendi markası Pixel, bu güvenlik açığına sahip olan markalar arasında yerini aldı.

Söz konusu güvenlik açığından etkilenen cihazlar arasında, Pixel, Pixel 2, Huawei P20, Samsung Galaxy S7, S8 ve S9, Xiaomi Redmi 5A, Redmi Note 5, Xiaomi A1, Oppo A3 ve Moto Z3 bulunuyor. 

Yeni bir güvenlik yaması gerekiyor

Google, cihazlardaki sorunu 7 gün önce fark ettiğini açıklarken, bu güvenlik açığının kullanıcı izni ile kötü amaçlı bir yazılımın telefona yüklenmesi sonucunda ortaya çıkabileceğini belirtti. En çok kullanıcısı bulunan arama motoru, cihazlardaki sorunun giderilmesi için güvenlik yaması yayınlayacağını ifade etti. 

Şirketin belirttiğine göre, casus yazılımlar üreten İsrail merkezli NSO Group, Android cihazlardaki açığın farkındaydı ve bunu kullanıyordu. Sorunun ortaya çıktığı telefon modellerinin çoğunun 2 yıldan daha uzun süre önce piyasaya sürülmüş olması, Google'ın duruma 'güncelleme' ile müdahale edeceği iddiasının da ortaya atılmasına sebep oldu. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019, 18:12

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0