Bu Bilgileri Sakın Paylaşmayın

teknoloji,generali sigorta,sosyal medya,dijital,hırsızlık,risk

Bu Bilgileri Sakın Paylaşmayın

Dijital dünyada paylaşılmaması gereken 5 bilgi

Teknolojik gelişmeler ve dijital dönüşüm birçok avantajı sunuyor olmasına rağmen, bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Kişisel bilgilerin kötüye kullanımından kaynaklanan siber suçlar ve siber zorbalık ise bu risklerin başında geliyor. Dijital dünyada paylaşılan iş ve özel hayatımıza ait bilgiler hiç beklenmedik sorunlar ile karşı karşıya kalınmasına neden olabiliyor. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye’nin ilk sigorta şirketi olma unvanına sahip Generali Sigorta, dijital dünyada asla paylaşılmaması ve gizlilikle korunması gereken bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Adres bilgileri

Dijital dünyada en sık yapılan yanlışların başında adres paylaşımı geliyor. Bu durum, kimlik hırsızları ve art niyetli diğer kullanıcılar tarafından beklenmedik sorunlar ile karşı karşıya kalınmasına neden olmaktadır. Adres bilgileri çevrimiçi platformlarda, sosyal medya mecralarında paylaşılmamalı, kullanılan platformların Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na (KVKK) uygun hareket edip etmediklerine dikkat edilmelidir.

Aileye ait bilgiler

Aileye özel bilgilerin paylaşılması sıkça yapılan hataların başında geliyor. Çevrimiçi alanlarda hiçbir aile ferdi ile ilgili özel bilgilerin paylaşılmaması ve yer bildirimleri yapılmaması güvenlik açısından önem taşımaktadır.

Banka ve kredi kartı bilgileri

T.C. kimlik numarası, kredi kartı ve banka hesap bilgileri kişiye özel bilgilerdir. Bu bilgilerin fiziksel veya dijital mecralarda herhangi başka biri ile paylaşılmaması önem arz etmektedir. Öte yandan kullanıcıların online bankacılık ve diğer işlemlerini de yalnızca kendi cihazları üzerinden yapması güvenlik açısından önemlidir.

Tatil planları

Tatil planları da dijital alanda paylaşılmaması gereken bilgiler arasında yer alıyor. Güvenlik açısından tatil yapan kişilerin sürekli olarak yer bildirimi ve fotoğraf paylaşımı yapması, ev ya da ofis hırsızlığı gibi tehlikeleri beraberinde getirmektedir.

Mevcut şifreler

Sıkça kullanılan bazı dijital platformlar kişisel bilgileri ve verileri depolamaktadır. Bu platformlara yönelik şifreler oluştururken dikkatli olunmalıdır. Kullanıcıların basit şifreler yerine büyük harf, sayı ve işaretler kullanarak karışık şifreler oluşturmasında fayda vardır. Öte yandan bu platformlara giriş yapılan cihazlarda şifrelerin kaydedilmemesinin sağlanması da güvenlik açısından oldukça önemlidir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fikret Tütüncü
Fikret Tütüncü - 4 yıl Önce

Bilgilendirme için teşekkürler

SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0