Nitelikli mesleki eğitim için toplandılar

Vali Ersin Yazıcı, Öğretmenevinde Gerçekleştirilen İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına Başkanlık Etti

Nitelikli mesleki eğitim için toplandılar

Vali Ersin Yazıcı, Öğretmenevinde gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına başkanlık etti.

Balıkesir İl düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu geliştirici, işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla toplanan kurulda gündem maddeleri konuşularak karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Vali Yazıcı, "İstihdam oranlarını artırmak için bir araya geldik"

Toplantı öncesinde kısa bir değerlendirme yapan Vali Ersin Yazıcı, il genelinde tarım ve sanayi sektöründe iş imkanlarının bulunduğunu, istihdam oranlarını artırmak için yapılması gereken uygulamalar ile alınacak tedbirlerin görüşülmesi konusunda değerlendirmeler yapmak üzere bir araya gelindiğini ifade ederek, toplantının Balıkesir için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu ve toplantıyı başlattı.

Sağlıklı bir istihdam için nitelikli eğitimin en önemli şart olduğunu vurgulayan Vali Ersin Yazıcı, istihdam ve mesleki eğitimin önemini belirterek, meslek edindirme kursları ve eğitim programları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu programlardan faydalananların, program sonrasında da takip edilmesi ve sonuçlarının iyi bir şekilde değerlendirilerek sonuç odaklı çalışılması gerektiğinin altını çizdi. İl düzeyinde istihdamın geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesi ile ilgili geliştirilebilecek olan politikalara katkının sağlanması gibi konuların görüşüldüğü toplantıda, İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, kurul üyelerine bilgi verdi.

Yıldız, "Bölge ve istihdam durumu incelenecek"

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız da, yeni eğitim-öğretim yılı içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce kurul gündemine getirilen mesleki eğitim alanında bölüm ve dal açma kapatma taleplerinin eğitim kurumunun bulunduğu bölge ve istihdam durumu göz önünde bulundurularak değerlendirildiğini söyledi.

Toplantıya Vali Yazıcı’nın yanı sıra Balıkesir Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz, Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0