“Yargı Paketleriyle Adalet Sağlanmaz"

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, “Yargı paketleriyle adalet sağlanmaz. Adalet, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığıyla sağlanır.” dedi.

“Yargı Paketleriyle Adalet Sağlanmaz"

CHP Milletvekili'nden adalet çıkışı

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, “Yargı paketleriyle adalet sağlanmaz. Adalet, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığıyla sağlanır.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dördüncüsünü Meclis’e getiriyoruz dediği yargı reform paketi ile ilgili CHP’li Bülbül’den açıklama geldi. Bülbül, şu ifadeleri kullandı:

"HAKİMLER VE SAVCILAR AKP'NİN ADALETSİZ SİSTEMİNİ SAVUNUR DURUMA GELDİ"

"Bu, AKP iktidarının getirdiği dördüncü yargı reform paketi. Bundan önceki değişikliklerden bu yana iddia ettikleri gibi ne yargının tarafsızlığı sağlandı ne de hakim ve savcıların üzerindeki baskı azaldı. Hakim ve savcılar adaleti değil AKP’nin adaletsiz sistemini savunur durumuna geldi."

"ADALET SİSTEMİ DELİK DEŞİK EDİLDİ"

"Aslında Anayasaya, mevzuatlara gerçekten bağlı kalınsa yargı paketlerine, reformlara ihtiyacımız yok denecek kadar az. Aksine bu yargı paketleri yüzünden adalet sistemi delik deşik edildi. Şimdi önümüze getirilecek olan düzenleme de bunun son örneği. "Soruşturmanın amacını tehlikeye düşürecek somut delillerin bulunması" halinde, avukatın müvekkiliyle görüşmesinin "bekletilmesi" öneriliyor. Ceza yargılamasının temelinde silahların eşitliği ilkesi vardır. Bu düzenleme Yargının temel ayaklarından biri olan savunma hakkının gasbıdır."

"YARGI SİSTEMİ BÜYÜK TEHLİKEYE DÜŞTÜ"

"Hangi suç olursa olsun, kimse avukat hakkından alıkonulamaz. Soruşturmanın amacının tehlikeye düşürülmesi gibi bir korku ya da şüphe, aslında yargı sisteminin ne kadar kaygan bir zeminde olduğunu gösteriyor.
Avukatı yok sayacak Somut delilden kasıt nedir? AKP iktidarı susturmak istediği kişileri delilsiz yüzlerde soruşturmayla karşı karşıya bıraktı. İnsanlar yıllarca cezaevlerinde tutuldu, hakkında iddianame bile hazırlanmadı. Delilsiz, ne olduğu belli olmayan kopyala yapıştır metinlerle yargılamalar yapıldı. O zaman soruşturmanın amacı tehlikeye düşmedi mi ?
Bırakın soruşturmayı yargı sistemi büyük tehlikeye düştü."

"ADALET, YARGININ BAĞIMSIZLIĞI VE TARAFSIZLIĞI İLE SAĞLANIR"

"Şimdi getirilecek olan bu hükümler AKP’nin yarattığı adaletsizliğin, hukuksuzluğun meşrulaştırılması çabasından ibarettir. Yargı paketleriyle adalet sağlanmaz. Adalet, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile sağlanır. Önemli olan uygulamadır. Anayasa hak ve özgürlüklerin korunamadığı durumda siz yargı reformu olarak ne getirirseniz getirin Türkiye'ye bir şey katmayacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2021, 10:08

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0