EGE'NİN HABER PORTALI

Muharrem İnce İzmir’den muhalefet ve iktidarı hedef aldı: Hepinizi çuvala koyup göndereceğiz

Yerel

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, İzmir programı kapsamında Aliağa’da yaptığı konuşmada iktidarı ve muhalefeti hedef aldı. İnce, “Hem iktidarı hem muhalefeti göndereceğiz. Birbirlerinden farkları yok. Hepsini çuvala koyup göndereceğiz” dedi.

 Memleket Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı, bugün gerçekleştirildi.

Açılışa, ev sahibi İl Başkanı Cüneyt Oğuz’un yanı sıra Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de katıldı.

Açılış öncesinde halka seslenen İnce’nin hedefinde iktidar ve muhalefet partileri vardı.

“BENCE ERDOĞAN’I SORGULASINLAR”

Doların tarihi zirvelerini her gün yenilmesine değinerek konuşmasına başlayan İnce, “Memleketi karış karış geziyoruz. Memleketin her bir köşesinde il ve ilçe başkanlıklarımızı açıyoruz. Bundan çok kısa bir süre önce ‘Elektrik faturalarındaki TRT payı’ kaldırılsın demiştim. Teşekkür ederim... Önceden TRT memleketin tek kanalıydı. Ama şimdi sürüsüyle özel kanal var. Şu anda TRT’yi izleyen yon ki! O zaman bu faturalardaki TRT payına zaten gerek yok. 3 sene önce meydanlarda ‘Erdoğan seçilirse dolar 10 lira olur’ demiştim. Oldu. Bu kafayla giderse 15 lir olur. Bu kafa doğru kafa değil. Aliağa’dan uyarıyorum. Ben müneccim değilim. Yanlış yönetiyorlar. Bu gidişle dolar fırlar demiştim. Durumdan memnun değilim. Keşke yanılmış olsaydım. Dolar 10 lira olacak dediğimde bazı gazeteler ‘Muharrem İnce’yi MİT’ sorgulasın diye manşet attılar. Savcılar sorgulasın dediler. Bence Erdoğan’ı sorgulasınlar. ‘Paranın itibarı ülkenin itibarı’ diyordu. Yazık günah. Dolar, Euro, Sterlin… 10 liranın ütüne çıktı. Bu gidiş gidiş değil. Bir kez daha uyarıyorum. Ben dolar 10 lira olacak dediğimde dolar. 4.60’tı. Yüzde 100’ün üzerinde artış var” dedi.

“MUHALEFETTEN KOPYA ÇEKECEK İNSANI DA BİLİYORUM”

Ülkenin kalkınması için kısa vadede yapılması gerekenleri açıklayan İnce, muhalefete de “kopya” göndermesi yaptı ve “Ben bugün öneri sunacağım. İşsizim diyen gençlere ‘Çıkar telefonunu’ diyen dayılara sesleniyorum. Hata yapıyorsunuz. Ne yapılmalı? Bugün çözüm önerilerini söyleyeceğim. Belki dinlerler. Elektrik faturalarındaki TRT payını kaldırın dememi dinlediler. Şimdi de pek çok önerimi sunuyorum. Muhalefetten kopya çekecek insanı da biliyorum. Çeksinler. Memleketin yararına olan şeylerde kopya çekmek serbest. Bir… Öncelikle KDV’yi 18 den 15 e düşürün. İki, temel gıdalardaki KDV’yi sıfırlayın. Üç, ÖTV’yi yeniden tanımlayın. Dört, vatandaşlık maaşlarını derhâl işleme sokun. Savaş çıktığında bütün vatandaşları savaşa çağırıyorsan, bütün vatandaşlardan vergi alıyorsan zor günlerde de sen vatandaşa vatandaşlık maaşı vereceksin. Öğretmen atamalarını derhal yapın. Gençlerim ve bütün öğrencilerin internet, bilgisayar ve telefon alımlarında özel iletişim vergisini kaldırın. Geleceğimizi kaybediyoruz eğitim durduğu için. Asgari ücretten vergi almayın. Gençlerimize, öğrencilerimize yardımcı olun. Tarımdaki dolaylı vergileri kara kış için kaldırın. Başata TOOB olmak üzere Odalar Borsalar Birliği olmak üzere buna benzer kurumların kasalarındaki nakit paraları derhal üyelerine aktarın.Bunlar, acilen yapılması gerekenle. Kar düşmeden acilen yapılması gerekenler” diye konuştu.

“İKTİDARA GELİNCE TOPTAN TEMİZLİK YAPACAĞIZ”

Uzun vadede yapılması gerekenlere de değinen İnce, eleştiri oklarının hedefine iktidar ve muhalefet partilerini koydu. Ülkede muhalefet ve iktidar bazında topyekun bir “temizlik” yapılması gerektiğini belirten İnce, şunları söyledi; “Uzun vadede yapılacaklar... 85 milyon şunu bilsin ki yargı düzelmeden ekonomi düzelmez. Güçler ayrılığı olmadan bağımsız adil mahkemeler olmadan ne esnafın ne çiftçinin ne emeklinin ne öğrencinin işi düzelir. İşe yargıdan başlamamız lazım. İki, yine geleceği kaybetmemek için 100 yıl sonrasını düşünüyorsak eğitimi yeniden şekillendirmeliyiz. Yine uzun vadede fakir kalmamak için nitelikli ve şeffaf bir kamu yönetimini kurmak zorundayız. Ülkenin kalkınabilmesi için katma değeri yüksel ürünler ve marka üretmeliyiz. Dünyada 100 büyük marka arasında 1 tane Türk markası yok. Yine bu iktidar değişmeli, gitmeli. Ama muhalefetin de gitmesi lazım. Türkiye’ye toptan bir temizlik lazım. Hem iktidar hem muhalefeti göndermeliyiz. Bundan önceki muhalefet hep ‘hesap soracağız’ dedi. Muhalefetin görevi proje üretmektir. Hesap sormak yargının işidir. Neden hesap soramadı muhalefet? Yıllarca palavra attı çünkü. Muhalefet iktidara geldiğinde yargıyı bağımsızlaştırmalı. Biz iktidar olduğumuzda elimizde ne kadar yolsuzluk dosyası varsa yargıya vereceğiz. Muhalefetin görevi milletin önüne istihdamla, üretimle ilgili projeler sunmaktır. Tarımsal üretim çöktü, ihracat yok. Eğer mazotu, gübreyi ihracı düzenleyemezsek işimiz harap. Doğalgaza zam yapıyorsun sanayide. Bu, iğneden ipliğe her şeye zam demektir. Dolar garantili köprülerin var senin. Dünyada açılmadan, üstünden geçilmeden zam yapılan şey nedir? Çanakkale köprüsü. Bunlarda kurtulacağız. Ama bunlardan kurtulurken muhalefetten de kurtulalım. Çünkü bunların birbirinden farkı yok. İktidar sahipleri... 4-5 yerden maaş alanlar var. Muhalefette yok mu? Bakın muhalefet belediyelerine. Bunlar iktidara gelince de aynısını yapacaklar. Biz iktidara gelince toptan temizlik yapacağız. Hepsini çuvala koyup göndereceğiz.”

 İnce, açılışın ardından ilçenin kafeler sokağında halk ile bir araya geldi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.