EGE'NİN HABER PORTALI

Danimarka, Avrupa Şampiyonası tarihinde bir ilki başardı!

SPOR

Danimarka, Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk iki grup maçını kaybettikten sonra tur atlamayı başaran ilk takım oldu.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) B Grubu’nda ilk iki maçını kaybeden ve 0 (Sıfır) puanla üçüncü maçlara son sırada giren Danimarka, Rusya karşısında 4-1 galip geldi. Bu galibiyet sonrası Belçika’nın da Finlandiya’yı 2-0 yenmesiyle grubu ikinci sırada tamamlayan Danimarka, bir üst tura yükseldi.

Grubun ilk maçında yıldız futbolcusu Christian Eriksen’in kalbinin durmasıyla şoke olan, aynı gün devam ettirilen ve tek kale oynadığı maçta Finlandiya’nın tek şutunun gol olmasıyla mağlup olan, ikinci maçında da Belçika’ya yenilen Danimarka, tüm olumsuzlukları Rusya karşısında tersine çevirdi. Maç boyunca çok etkili bir hücum takımı görüntüsü veren, rakibini şut yağmuruna tutan Danimarka, 4-1 kazanarak averajla grubun ikinci sırasına yerleşti

BELÇİKA ECEL TERLERİ DÖKTÜ

Grubun en güçlü takımı olarak gösterilen Belçika ise, oldukça zorlandığı maçta Finlandiya’yı 2-0 yenmeyi başardı. Bu galibiyetle grupta üçte üç yaparak lider olarak tur atlayan Belçika’nın gollerini Lukas Hradecky (Kendi kalesine) ve Romelu Lukaku kaydetti.

Maç boyunca topa sahip olan, kapalı Finlandiya savunmasını açmaya çalışan, ancak kaleci Hradecky’yi bir türlü geçemeyen Belçika, ilk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında bulduğu gollerle galip geldi. 74. dakikada direkten dönen top sonrası Hradecky’nin kendi kalesine attığı golle öne geçen Belçika, Lukaku’nun 81.dakikadaki golüyle sonuca gitti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.