EGE'NİN HABER PORTALI

Mehmet Şahne açıkladı! İzmir İl Emniyet Müdürlüğü o binaya taşınıyor

iZMİR

İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, depremde hasar gören İzmir Emniyet Müdürlüğü binasının geçici olarak Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) taşınma planına karşı itirazlar nedeniyle, Çankaya’daki Konak İlçe Emniyet Müdürlüğüne taşınacaklarını açıkladı.

Yeni Emniyet Müdürlüğü binasının Alsancak’taki Eski Sümerbank arazisinde inşa edileceğini ve bu konuda gereken çalışmaların yapıldığını belirten Mehmet Şahne, “Asıl binamız yapılınca da yeni binamıza geçeceğiz. İzmir’e çok yakışacağına inanıyorum. Bakanımız Süleyman Soylu ve valimiz yeni bina konusuna çok önem veriyorlar” dedi.

0 Ekim İzmir depreminde hasar gören İzmir İl Emniyet Müdürlüğü binasının, geçici olarak Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) taşınmasının gündeme gelmesinin ardından başlayan tartışmalara son nokta konuldu.

İzmir Medya Platformu’na mensup gazetecileri Emniyet Müdürlüğü’nde kabul ederek görüşen İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, soruları yanıtladı.

Emniyet Müdürü Şahne, geçtiğimiz temmuz ayında Mersin’den İzmir’e atandığını, bu sürede Kordon’undan Kadifekalesi’ne kenti tanımaya ve insanları ile tanışmaya çalıştığını ifade ederek, “İzmir Türkiye’nin üçüncü büyük kenti. Bizler polis teşkilatı olarak kentimizin güvenliğinden, vatandaşımızın huzurundan sorumluyuz. Tüm birimlerimizle bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. Mehmet Şahne’nin ne yaptığı değil, teşkilatın başarısı önemli. Ben onları koordine eden bir yöneticiyim. Dün Mersin’deydim, bugün İzmir’de. Görev kutsaldır ve layıkıyla yerine getirilirse herkese mutluluk verir” şeklinde konuştu.

Şahne, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) taşınmayacağını belirterek, İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün binasının Alsancak’taki Eski Sümerbank arazisinde inşa edileceğini, bu konuda gereken çalışmaların yapıldığını hatırlattı.

Geçici olarak taşınılacak yerin belli olduğunu aktaran Şahne, “Şimdi yeni bir yer tespit edildi. Çankaya da Konak ilçe emniyet müdürlüğünün bulunduğu binaya taşınacağız. Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Sayın Valimiz yeni bina konusuna çok önem veriyorlar. Asıl binamız yapılınca da yeni binamıza geçeceğiz. İzmir’e çok yakışacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Uyuşturucuya fırsat vermiyoruz”

Müdür Şahne, okullarda uyuşturucu olaylarının artık yaşanmadığını, zehir tacirlerine aman vermediklerini, velilerin çocuklarını güvenli biçimde okullara gönderebileceklerini kaydederken, bazı önemli semtlerde de ihtiyaç olan ilçe emniyet müdürlüklerinin de inşasına yakında başlanacağını söyledi. Şahne, İzmir’in trafik akışının rahat bir şekilde sağlanması bakımından da ekiplerinin önemli kavşaklarda görev yaptığını ve buralara noktalar inşa edeceklerini belirtti.

ÇIRAY VDE SERTEL TEŞEKKÜR ETTİ

Açıklamanın ardından İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmit Milletvekili Aytun Çıray, "Konuyu paylaştığım sayın Süleyman Soylu ve İzmir Emniyet Müdürümüze gösterdikleri hassasiyet nedeni ile teşekkür ederim. Bir an önce Emniyet Müdürlüğü'nün fonksiyonel yeni bir binaya taşınmasını temenni ediyorum." dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de konuya ilişkin, "Atatürk Kültür Merkezi kültür ve sanata katkı koymaya devam edecek. Valimiz Yavuz Selim Köşger, geçici de olsa AKM’yi Emniyet Müdürlüğü binası haline getirmekten vazgeçmiş, başka bir bina bulunmuş. Sayın valimize ve Emniyet Müdürümüze sese kulak verdikleri için teşekkür ederiz." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.