EGE'NİN HABER PORTALI

Deprem sonrası vatandaşlar sokağa döküldü! İşte deprem raporu...

iZMİR

Kandilli Rasathanesi, merkez üssü İzmir'in Buca ilçesi olan 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem sonrası İzmir'e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iki kişinin panikle atlama sonucu yaralandığını ve Konak ilçesinde bir caminin minaresinin yıkıldığını duyurdu. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan ise deprem sebebiyle bölgede gerginliğin arttığını kaydetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada depremde iki kişinin yaralandığını duyurdu. Açıklamada "İzmir Buca'da, saat 3.29'da gerçekleşen 4.9 büyüklüğünde #deprem'de şuana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. 2 vatandaşımız panikle atlama sonucu yaralanmış, bir camii minaresinde de hasar meydana gelmiştir" denildi.

Deprem sonrası büyük panik yaşanırken vatandaşlar kendisini sokağa attı. 
DEPREM UZMANI ERCAN, BAYRAKLI, BORNOVA VE KARŞIYAKA'YI UYARDI
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bölge gerilmektedir. Ancak, İzmir Kırığı henüz sessizdir. Bayraklı, Bornova, Karşıyaka tetikte olsun. Yıkım eşiği 6,7” dedi.

BUCA BELEDİYE BAŞKANI ERHAN KILIÇ: BİZE ULAŞAN CAN KAYBI BİLGİSİ BULUNMUYOR

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç yaptığı açıklamada, “BUCAKUT ve Sarı Masa ekiplerimiz başta olmak üzere tüm ekiplerimiz ile görev başındayız. Gelişmeleri izliyoruz. Şu ana kadar herhangi bir mal ve can kaybı tarafımıza ulaşmamıştır” ifadelerini kullandı.









Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.