EGE'NİN HABER PORTALI

Narlıdere ve Menemen’de Sivas Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı

GÜNDEM

İzmir’de Narlıdere ve Menemen ilçelerinde demokrasi güçleri 2 Temmuz Sivas Katliamı nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

İzmir’de Narlıdere ve Menemen ilçelerinde demokrasi güçleri 2 Temmuz Sivas Katliamı anması için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği ve Narlıdere Demokrasi Platformu, Narlıdere Pirsultan Abdal Parkı'nda bir araya gelerek, Madımak Yanıyor, Unutmadık, Unutturmayacağız" yazılı pankart açarken, "Sivas'ın ışığı sönmeyecek", "Sivas'ın hesabı sorulacak" sloganları attı.

Narlıdere | Fotoğraf: Evrensel

Basın açıklamasını Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Arslan okudu. Alevilerin üzerindeki asimilasyon politikalarını AKP'nin daha da derinleştirdiğini vurgulayan Arslan, "Sivas Katliamı sadece Alevilere karşı değil, tüm ötekileştiren, yok sayılan tüm kesimlere karşı yapılmış bir katliamdır. Gelin hep birlikte faşizme, ırkçılığa karşı barışı ve demokrasiyi savunalım. Sivas başta olmak üzere hiçbir katliamı unutturmayalım" diye konuştu.

“KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ”

Menemen’de Kent2 Pir Sultan Abdal Derneği, Asarlık Cemevi, Menemen Pir Sultan Abdal Derneği, Dersimliler Derneği, Elbistanlilar Derneği Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Kurumlar adına ortak açıklamayı Dersimliler Derneği Başkanı Gamze Yentür okudu.

Yentür, “AKP nefret ve kin, ötekileştirici ve inkarcı söylemleri yaşamın her alanında sürdürmektedir. Bugün çok daha net görüyoruz ki o gün Madımak otelini kuşatan zihniyet, mafyalaşarak ülkeyi kuşatmış durumdadır. Bu nefret ve ötekileştirici söylemlerin bir sonucu olarak HDP İzmir il örgütüne yapılan saldırı sonucunda Deniz Poyraz katledilmiştir” diye konuştu.

Reklam

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına da tepki gösteren Yentür, “Karanlığa teslim olmayacağız” dedi

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.