EGE'NİN HABER PORTALI

Bilirkişi 'iş kazası' dedi: İZENERJİ hakkında soruşturma başlayabilir

GÜNDEM

Tramvay köprü durağında güvenlik görevlisi olarak çalışırken hayatını kaybeden Hülya Onaylı’nın davasında bilirkişi "iş kazası sonucu ölüm" raporu verdi. Avukat Aykut Dikencik, Onaylı’nın mesai saatlerinde hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, İZENERJİ hakkında soruşturmanın başlayabileceğini belirtti.

  20 Eylül’de Konak ilçesi Mustafa Kemal Sahil Bulvarında meydana gelen kazada, Bahadır Sıgalı yönetimindeki otomobil, tuvalete gitmek amacıyla yolun karşısına geçmek isteyen, Köprü tramvay durağı güvenlik görevlisi evli ve 2 çocuk annesi 34 yaşındaki Hülya Onaylı’ya çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan ve ağır yaralanan Onaylı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Onaylı’nın ölümüne ilişkin davada bilirkişi, "iş kazası sonucu ölüm" raporu verdi. 

Hülya Onaylı’nın avukatı Aykut Dikencik, Onaylı’nın mesai saatleri içersinde hayatını kaybettiğine dikkat çekti. 

İZENERJİ'YE SORUŞTURMA AÇILABİLİR 

Dikencik konuya ilişkin açıklamasında, ‘’Dava sadece kaza gibi açılmıştı ama mesai saatleri içerisinde olduğu için bu kaza iş kazasıdır ve işveren kusurludur. İşveren personellerin temel ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Yetkili firma İZENERJİ hakkında soruşturma başlatılabilir. Biz olayın başından beri iş kazası olduğunu belirtmiştik, çıkan rapor bizi doğruladı’’ ifadelerini kullandı. 

SEYYAR TUAVLETLER HAKKINDA ŞİKAYET 

Onaylı’nın vefatının ardından Tramvay duraklarına koyulan seyyar tuvaletler hakkında şikayetler aldıklarını da belirten Dikencik, ‘’Sadece personeller için koyulan bu tuvaletleri vatandaşlarında kullandığı yönünde bilgiler aldı. Personeller açısında hijyen sorunları yaşanıyor’’ dedi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.