EGE'NİN HABER PORTALI

Fitch Ratings İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notunu belirledi

EKONOMİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in belediyenin kredi notunu bir kez daha en yüksek seviye olan AAA olarak belirlediğini duyurdu. Soyer, "Ülkemizin ekonomik krizin pençesinde olduğu bu günlerde dimdik ayaktayız" dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin güçlü mali yapısını bir kez daha onayladı.

Fitch Ratings; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım yapılabilir seviyesindeki en üst basamak olan ‘AAA’ ulusal kredi derecelendirme notunu bir kez daha teyit etti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, gelişmeyi sosyla medya hesabından duyurdu.

Soyer, "Fitch Ratings belediyemizin ulusal kredi notunu bir kez daha en yüksek seviye olan AAA olarak belirledi. Ülkemizin ekonomik krizin pençesinde olduğu bu günlerde dimdik ayaktayız. Güçlü ve güvenilir mali yapımızla devasa yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek." dedi.

"AAA" NOTU NE ANLAMA GELİYOR!

‘’AAA’’ notu; temerrüt riskinin en düşük olduğu beklentisini ifade ederek yalnızca finansal taahhütlerin ödenmesi için istisnai olarak güçlü kapasitenin olduğu durumlarda atanmaktadır. Bu kapasitenin öngörülebilir olaylardan olumsuz etkilenmesi pek olası değildir.

YÜCEL'DEN ÖVGÜ

Kredi notunun açıklanmasının ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabından "İzmir Büyükşehir Belediyemiz emin adımlarla ve güçlü mali yapısıyla yoluna devam ediyor. Fitch Ratings @izmirbld‘nin kredi notunu en yüksek seviye olan AAA olarak teyit etti. Bu gurur İzmir’in. Teşekkürler @tuncsoyer" paylaşımını yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.