EGE'NİN HABER PORTALI
2020-06-05 14:55:33

BORNOVA’DA NELER OLUYOR

Bünyamin Kütük

kutuk@egeajans.com 05 Haziran 2020, 14:55

Değerli okuyucularım bugünkü köşe yazımızda daha önce sosyal medyada paylaştığımız Bornova’da Neler Oluyor fragmanının bugün açılımını yapıyorum. Sevgili okuyucularım öncelikle bütün İzmir kamuoyu ve diğer illerdeki takipçilerim bilir ki ben klavyenin başına geçince ceketimi çıkarır, tamamen tarafsızlığa bürünürüm. İnsanlarla dostluğum ne olursa olsun kalemimi etkilemez. Ben yıllarımı Bornova’da geçiren ayrıca orada gelişen siyasetin içinde bir kişi olduğumu herkes bilir. Bornova’ya duyarsız değilim. Uzun zamandır Bornova’daki kahve dedikodularını takip ediyorum. Onun içindir ki 3 Haziran Çarşamba günü Bornova Belediye Başkanımız Mustafa İduğ’a nezaket ziyaretinde bulundum. Bornova’daki konuşulan her konuyu kendisiyle uzun uzun konuştum. Açık yüreklikle verdiği cevaplara teşekkür ederim.

Bornova’da en çok konuşulan ve Mustafa Başkan’a yöneltilen eleştirileri yazmaya çalışalım. Birçok CHP’li, belediyedeki bürokrat atamalarından tedirgin neymiş efendim “ atananlar CHP’li değilmiş temizlik işlerinde çavuş yapılanlar MHP’liymiş yeni atanan başkan yardımcımız sağcıymış ( ben bu arkadaşlarının ismini yazmacayım kimlerin kastedildiğini herkes iyi bilir. İsim yazıp bu arkadaşlarımızı kamuoyunun önünde tartıştırmayayım.)” bu eleştiriyi yapanlara diyorum ki “bende CHP üyesi olan bir köşe yazarı olarak atanan arkadaşlarımızın yolsuzluğu hırsızlığı başarısızlığı varsa yerden yere vuralım”. Her Belediye Başkanı doğal olarak kendi kadrosuyla çalışmak ister bu durum onun son derece doğal hakkıdır. Belediye Başkanı istediği kadrolarla çalışamaz ve başarılı olamazsa yarın arkadaş istediğim kadro ile çalışamadım beni nasıl başarısızlıkla suçlarsın derse ne yapacaksınız? Bırakın istediği kadro ile çalışsın başarısız olursa kendini savunacak hiçbir yönü kalmaz. Belediyeye atanan bürokratlarımızın çalışma şevkini kırmayalım. Şaibeli bir durumlar varsa karnınızdan konuşmayın açık açık ne yanlışlık ne yolsuzluk ne hırsızlık ne ahlaksızlık varsa biz de bilelim.

Yine ilçe Başkanımız Sayın Ertürk Çapın’ın belediye çalışanlarının sosyal medyasını takip ettiği yapılan beğenilerin hoşuna gitmediği takdirde belediye çalışanlarına mobing uyguladığı iddiaları oldukça vahimdir. İnşallah bu doğru değil sıradan iddialardır. İhtimal vermek istemiyorum ama şayet doğru ise “eyvah eyvah” derim. Ertürk Başkan Bornova İlçe Başkanlığını yapacak ,Sayın Başkan Mustafa İduğ’da Bornova Belediye Başkanlığını yapacak. El ele kol kola çalışacaklar ama asla hiçbir zaman birbirinin işine müdahil olmayacaklar. Bunun başka izahı olmaz herkes kendi işini yapacak.

Bornova’da şuanda gündem Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Ulaş Polat’ın istifasıdır. Bu istifanın perde arkasını yazalım. Ben 8 ay önce yazdığım bir köşe yazısında Sayın Ulaş Polat’ın 6 ay sonra istifa eder diye yazdığımda bana gülenler aklı sıra benimle dalga geçenlere kapak olsun. Siyaset duvarın arkasını görme sanatıdır. İsteyene de o yazıyı gönderebilirim. Milletvekilimiz Sayın Mahir Polat, Mustafa İduğ Başkanın Belediye başkanlığı adaylığında son bir ayda beraber olmuştu. Bu hafızalardan çıkmasın. Sayın Mahir Polat’ın İl Başkanımız Deniz Yücel ile geçmişte yakınlığını unutmayalım.

Bu birliktelik Bornova CHP İlçe Başkanlığı seçiminde ayrışmaya dönüştü. Yani siyaseten yollar ayrılamaya başladı. Bu süreçte Mustafa Başkan, Ertürk Başkanın arkasında dururken Sayın Mahir Polat’ın Gürol Türkmen tepenin yanında yer almıştır. Ne kadar doğru bilmem ama Sayın Ulaş Polat’ın Belediyenin resmi aracı ile propaganda yaptığı söylemleri ( ben bu iddianın doğruluk derecesini bilmiyorum. Söylemleri sıkıntının bir nedeniydi.) sanırım Mustafa Başkan da büyük sıkıntı yarattı. Ayrıca Ulaş Polat kardeşimiz avukattır. Avukatlık kazancı ile belediyedeki maaşı örtüşmemektedir. Ayrılık nedenlerinden birisi de bu olamazı mı?

Ya da bazı çevrelerin iddia ettiği gibi pasif duruma düşürüldü ve etkin görev verilmedi için Sayın Polat’ın bu nedenlerden dolayı istifa ettiği yorumları var. Ama Sayın Polat görev yaptığı sürede mademki bu yetkileri az görüyordu o zaman da istifa edebilirdi. İşin Türkçesi Mahir Polat, Mustafa İduğ beraberliği bittikten sonra Ulaş Polat’ın da istifa etmesi gayet doğaldır. Bir internet medyasına düşen Sayın Polat’ın istifa mektubunda Sayın İduğ’a teşekkür etmemesinin abartılacak ne tarafı var. İstifa tek taraflı bir iştir.

Her dönem de siyaset de önemli bir rol almayı başaran Olgun Atilla seçilmez ise kendimi 6. Kattan atarım diyen ve oğluna belediyeden ihale aldığı iddia edilen Perihan Yardımcıyı da kutlamak gerek. Yalnız aklıma şu takıldı. Geçmiş de Olgun Atilla’ya methiyeyeler düzen Başkan atanmazsa kendimi 6. Kattan atarım diyen bu kardeşimiz sanırım doğruyu buldu. Amaaaa yarın da Mustafa İduğ’da tekrar atanmazsa kendimi 8. Kattan atarım der mi? Siyasette her şey mubah. Yine geçmiş Belediye Başkanı Olgun Atilla’nın vazgeçilmezlerinden olan Ecem Gül kardeşimize gelirsek: Sayın İduğ gelir gelmez işten çıkarmıştı. Şimdi ise İlçe Başkanımız Ertürk Çapın, Ecem Gülün tekrar işe alınmasını sağlarsa (belki de şuan da işe başlamıştır.)insanların akıllarına şu sorular gelecek. Dün Olgun Atilla’ya methiyeler düzenler. Tekrar baş tacı oluyor. İşe alınmazsa vayy örgütün talebi karşılanmadı diye sokakta bağıracaklar. Nasıl olacak bu? Bunu bir Elazığ fıkrası ile açıklayalım. İki görümce otururlar karşıda düğün vardır. Derler ki “çağırırlar ise gitmeyelim. Çağırmazlar ise küselim.” Tam bir Aziz Nesinlik.

Yine bir internet medyasına düşen köşe yazısında ( bu köşe yazısını yazan arkadaşım kimlerin istek ve arzusuyla Bornova’yı bilmeden yaptığı değerlendirmelere yanlış diyelim. Bir dahaki yazılarında bir tarafın ağızından değil inceleyerek yazmasında fayda var.) Tunç Soyer söz verir, Mustafa İduğ yapar diye konuşulan ve yazılanlar tam bir trol söylemidir. Mustafa İduğ, Tunç Soyer Başkana son derece bağlıdır. Asla ama asla böyle bir yakışıksız kelime kullanmamıştır. Kullanması da asla mümkün değildir. Mustafa Başkanı yıpratmak isteyenler Büyük Şehir Belediyesine aday diye lanse edip doğmadan öldürmek istiyorlar. Bu tam bir 6. Kol harekâtıdır. Sayın İduğ’un işadamları ile yaptığı kahvaltıda bende kendisine bir soru sormuştum. Dedim ki “ Sayın Başkan Bornova’da hiç kimse iki defa üst üste başkan olamadı. Sayın başkan da bana çok zekice bir cevap verdi. Bünyamin abi sen çok yaşa, yani sen uzun yaşa 2. Kez başkanlığımı göreceksin demeye getirdi. Bu cevabı veren Başkan Büyük Şehir Belediyesine aday diye yorum yapılıyorsa bu tam bir trol işidir.”. Ayıptır böyle yakışıksız siyaset yapmak kimseye bir şey kazandırmaz. Mustafa Başkanın İlçe Başkanlığı seçiminde Tunç Soyer ile ters düştüğü ona karşı aday çıkardığı teziyle yola çıkıp Tunç Başkanla onu karşı karşıya getirmek isteyenlere diyorum ki “ Mustafa Başkan benim yol arkadaşımdır. Günlük hayatta abi kardeş gibiyiz.” Ama Bornova CHP ilçe seçiminde Sayın Başkan Ertürk Çapın’ın desteklerken ben Selma Nalbantoğlu’nun kazanması için mücadele ettim. Bakın iki gün önce ben sarmaş dolaş poz verdim. Demek ki siyasette bazen karşı tarafta olsak bile dostluklarımız bitmez. Ben Mustafa Başkanın, Tunç Başkanımızın yanında olduğunu asla ama asla karşısında olmayacağını Büyük Şehir Belediye Başkan vekilimiz Sayın Mustafa Özuslu’ya detaylarıyla anlattım. Çok yakın zamanda Büyük Şehir Başkan vekilimiz Mustafa Özuslu ile Bornova Belediye Başkanımız Mustafa İduğ bir araya gelirler, unutmayalım ki siyaset bir uzlaşma sanatıdır. Bu cümleyi kurarken çok değer verdiğim dünya âlimi Mevlana’dan bir söz aklıma geldi. “Dün dünde kaldı cancazım. Bugün kaynaşalım. 9 Haziranda Büyükşehir Başkanımız Sayın Tunç Soyer’le yapacağım aylık rutin görüşmede de bu konuya ayrıca değineceğim. Ayrıca Bornova Belediye Başkan yardımcılığı için Pınarbaşı’ndan Hüseyin kardeşimin Bornova’nın renkli siması Yahya Yıldızın çok istekli olduğunu biliyorum, ama Çeto Çamlıbel’de atanırsa hiç şaşırmam.

Mustafa Başkanı yıpratmak için bütün renkler denendi. Sadece fıstıki yeşil kaldı. Bornovalı değerli dostlarımdan bu yazımda bana Mustafa Başkanı koruyorsun diye bazı eleştirilerin geleceğini şimdiden görüyorum ve onlara diyorum ki “ SAYIN BAŞKAN MUSTAFA İDUĞ’NUN KENDİSİNİN VE DE ATADIĞI BÜROKTRATLARIN BİR AHLAKSIZLIĞI, YOLSUZLUĞU, HIRSIZLIĞI YA DA TOPLUMU RAHATSIZ EDECEK ÇİRKİN DAVRANIŞLARI VARSA BİLDİRİN BANA ULAŞTIRIN. ÇARŞAF ÇARSAF YAZMAYAN NAMERTTİR. MUSTAFA BAŞKAN SON DERECE ÇALIŞKAN VE BAŞARILI BİR BAŞKANDIR. BAŞARISIZ OLURSA ONUN FATURASINI GENEL MERKEZ KENDİSİNE KESER. POLİSYLE, BEKÇİYLE, MAFYAYLA YA DA SON GÜNLERDE BASINDA YER ALAN DİĞER BAZI BELEDİYELERİMİZDEKİ YALNIŞLARDAN UZAK KALMIŞTIR VE DE UZAK KALACAKTIR. BUNLARI YAPMAZ İSE KARŞISINA ÖNCE BEN DİKİLİRİM. TEMİZ VE ŞEFFAF BİR BELEDİYE OLMAK ZORUNDA.”

Bu konuda okuyucularımız kendi aralarında yorum yapmak yerine bu yazımızın altına küfür ve hakaret içermeyen her türlü yorumu ve eleştiriyi yapabilirler. Bunların hepsini yayınlarız. Bu yazıda adı geçenlerin söz hakkı bakidir. Kendilerinin görüşlerini de yer vermeye hazırız.

HOŞÇA KALIN.. SEVGİYLE KALIN…

Yorumlar (2)

Mehmet köstük 4 Yıl Önce

Rahmetli Ihsan Alyanakla görev yaptım.Isi ehli kişiye.verirdi.partisine bakmaz tarafsızlığını korurdu.Baskana ve Ege ajans basarılar dilerim.Emekli kontrolör olarak Denetimin yetersiz görüyorum. Halkın sağlığı çok önemlidir.Büyük şehirden ilçelere devir ettiğimız rusat ve kontrolör görevinde her zaman üçretsiz gören danışman olarak halkıma hizmete hazırım.EGE AJANS HABERE.BÜNYAMİN KÜTÜK VE EKİBİNE BAŞARILAR.

Nevzat kaya 4 Yıl Önce

Kaleminize güvenerek iki şey yazacağım, 2005te Bornova CHP ilçe başkanı olup2007 de istifa etmek zorunda kalan bir ziraat mühendisi ESHOT genel MüdürYardimcısı yapılıyor, DAHA önce İlhan Cihanerin danışmanı olan bir öğretmen önce BAYRAKLI Belediye başkan yardımcısı oluyor bu hülle sonucu Büyük Şehire daire başkanı oluyor, bu da bizim nepotizmimiz. Feto kumpası ile ergenekon silahlı örgüt üyesi iddasıyle tutuklandım 4yıl tutsak edildim 2014 ten beri başvuruyor ilgilenen yok, araştıracağınıza inanıyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.