Yeni güneş enerji santralinin ilk adımları atıldı

Afyonkarahisar Belediyesi Su Ve Kanalizasyon Müdürlüğünce Ya 4 Yıl Önce “ Güneşten Süzülen Damlalar” İsimli Proje İle Hayata Geçirilen 500 Kwp Güneş Enerji Santralinin Yanına Ek Olarak Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Talimatıyla Güneş Enerji Santralinin Fizibilite Çalişmalarina Başlandı.

Yeni güneş enerji santralinin ilk adımları atıldı

Afyonkarahisar Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünce 4 yıl önce “Güneşten Süzülen Damlalar” isimli proje ile hayata geçirilen 500 kwp güneş enerji santralinin yanına ek olarak yapılacak santralın fizibilite çalışmalarına başlandı.

İller Bankası teknik ekibi ve Afyonkarahisar Belediyesi teknik ekibi, içme suyu arıtma tesisi, belediye hizmet binaları ve pazaryerleri çatılarında yerinde yapmış oldukları incelemeler sonuçunda mevcut güneş eneri sistemi kapasitenin 3-4 kat artırılması yönünde fikir birliğine vardı. Yeni yapılacak olan güneş enerjisi santrali sayesinde, fosil kaynaklı enerji üretim ve tüketiminden açığa çıkan CO2, SOx ve NOx gibi emisyon gazları ile bu gazların çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması sağlanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0